Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal az FC Dunaföldvár csapata van a célkeresztben.

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 19. fordulójában az FC Dunaföldvár együttesét fogadjuk a Rákóczi Stadionban. A vasárnap 14.00 órakor kezdődő találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit jobban a Tolna vármegyei együttessel. A Duna-parti település csapata a ’40-es évektől fogva lép pályára keretek között. A gárda 1988-ig a megyei bajnokságokban volt érdekelt, majd egy szezonban kipróbálta magát a harmadik ligában. Kilenc év után jutott fel ismét az NB III.-ba, de ez a kaland is csak egy idényig tartott. Az előző évadban a földváriak a Tolna megyei első osztályú aranyérem után a Semjénháza elleni osztályozó is sikerrel vették, így visszakerültek az NB-s porondra.

Jelen
A dunaföldváriak az ötödik helyen töltötték a téli szünetet, pont csapatunkat megelőzve. A felkészülési időszakban legyőzték a csoportelső Iváncsát (0–4), döntetlent játszottak Dunaújvárosban (2–2), illetve a III. kerületi TVE (2–2) és a Bicskei otthonában (1–1). Ezt követően legyőzték a Dabast (3–0), míg a főpróbán a Kecskemét második csapatát (0–2). A tavaszi rajt is jól sikerült Földvári szempontból, ugyanis hazai pályán 3–1 arányban győzték le a Mohács csapatát, így előreléptek a tabella negyedik helyére.

Közös múlt
A Dunaföldvárral ebben az idényben találkoztunk először bajnoki keretek között. A Duna-parti városban bár gyorsan hátrányba kerültünk, de végül ponttal távoztunk.