Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal az FC Dunaföldvár csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 4. fordulójában az FC Dunaföldvár együtteséhez utazunk. A szombaton 17.30 órakor kezdődő találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit jobban a Tolna vármegyei együttessel. A Duna-parti település csapata a ’40-es évektől fogva lép pályára keretek között. A gárda 1988-ig a megyei bajnokságokban volt érdekelt, majd egy szezonban kipróbálta magát a harmadik ligában. Kilenc év után jutott fel ismét az NB III.-ba, de ez a kaland is csak egy idényig tartott. Az előző évadban a földváriak a Tolna megyei első osztályú aranyérem után a Semjénháza elleni osztályozó is sikerrel vették, így visszakerültek az NB-s porondra.

 

Jelen

A dunaföldváriak 25 év után jutottak fel újra a harmadosztályba, ahol a jelek szerint ezúttal nem egy idényre terveznek. Ezt az igazolásaik is mutatják, hiszen szerződtették például a komoly első osztályú múlttal rendelkező Bartha Lászlót. A bajnokságot viszont nem kezdték jól, hiszen négy-egyes vereséget szenvedtek az előző idényben harmadosztályú bajnok Iváncsa otthonában. Az első hazai találkozójukat viszont már megnyerték, 3–2-re a Dunaújváros ellen, míg a harmadik játéknapon három-nulla arányban nyertek a szintén újonc Mohács otthonában. Az eddig szerzett hat pontjukkal az ötödik helyet foglalják a tabellán. A MOL Magyar Kupa első fordulóját sikerrel vették a dunaföldváriak, hiszen nyolc-nullára nyertek K.Ócsárd SE otthonában.

 

Közös múlt

A Dunaföldvárral még nem találkoztunk bajnoki keretek között, így szombaton új fejezet nyílik mind a két klub történelmében.