Kétgólos előnyt adtunk le, így nem tudtuk megszerezni az elő bajnoki sikert a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő ellen az NB III. Dél-Nyugati csoportjának harmadik fordulójában.

 

Két fordulót követően még győzelem nélkül álltunk a tabellán, de ezen a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő elleni, hazai találkozón szerettünk volna változtatni. Ezt már a találkozó első másodperceiben is érezi lehetett, sőt látni is, hiszen Szederkényi Ádám már a huszadik másodpercben célba vette az ellenfél kapuját, igaz, kapáslövése kevéssel fölé szállt, de már ez is tapsot érdemelt a közönségtől. Erre viszonylag hamar érkezett válasz a vendégek részéről, de Usakov Pavel a harmadik percben eleresztett, 15 méteres lapos lövését könnyedén védte a fiatal Horváth Fábián, aki először kapott lehetőséget kezdőként. A folytatásban Ekker Milán előtt adódott két nagy lehetőség, még bőven az első negyed órán belül. Előbb a bal alsót vette célba, hat méterről, jobbról, de Orczi Kristóf Antal résen volt, leért a lövésre, majd Babinszky Bence beadása után nyolc méterről, középről, kapásból tűzte kapura a labdát, azonban ekkor a hálóőr nyerte kettejük csatáját. Sőt, még a kipattanónál, amit már Hampuk Ádám lőtt a jobb alsó irányába is a kapus nyert. A következő lehetőségünknél viszont már ő is tehetetlen volt: Alessio Mazzonetto szerelte a középpályán Zólyomi Dávidot, majd a megszerzett labdával betört a tizenhatoson belülre, Hampuk Ádám elé tálalt, aki egy könnyed bokamozdulattal a kapu közepébe emelte a labdát a kifutó kapus felett (1–0). A félidő derekán pedig Horváth Balázs lövése okozott némi gondot az ellenfél kapusának, de végül megoldotta a feladatot. Félórányi játék után egy jogosnak tűnő tizenegyessel növelhettük volna előnyünket, hiszen Horváth Balázs remek labdájával Ekker Milán lépett be a tizenhatoson belülre, ahol egy csel után elhúzta a lábát Zólyomi Dávid, de hiába tűnt egyértelmű szabálytalanságnak, a bíró nem adott büntetőt. Ennek ellenére is megszületett az újabb gólunk, a 37. percben Hampuk Ádám volt szemfüles, gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, Babinszky Bence pedig megiramodott a labdával a bal szélen, centerezett, középen pedig Horváth Balázs érkezett, akinek lövését még blokkolták a gárdonyiak, de a kipattanót Hampuk Ádám már közelről a kapuba juttatta (2–0).

A fordulásra mindkét vezetőedző cserélt, de a mérkőzést továbbra is irányítottuk, helyzeteket alakítottunk ki, nem is akármekkorákat! Az első (mármint ebben a félidőben első) szögletünk után Babinszky Bence lőtt éles szögből, de Orczi kapus ismét védett. A következő támadásnál Horváth Balázs beadását követően Niocló Mazzonetto lőtt hat méterről a jobb kapufa mellé centikkel, majd egy percre rá Horváth Balázs gurított szintén a jobb kapufa mellé tizenöt méterről. Négy perc elteltével már a kaput is eltaláltuk, azonban Szederkényi Ádám erős, tizenöt méteres kapáslövésénél bravúrt mutatott be Orczi kapus. A kihagyott helyzetek sajnos megbosszulták magukat, hiszen a 64. percben, egy beívelés után Tóth Tibor elé fejelték le a labdát, aki közelről, középről lőtt a kapu közepébe, mikor Heil Mátét éppen az oldalvonalon kívül ápolták (2–1). Közvetlen a hajrába lépve Szombati Benedek kapufája jelezte, hogy a vendégek nem adták fel, majd egy percre rá már az egyenlítő találatot is megszerezte Balogh Ádám, akire nem igazán figyelt a védelmünk, így közelről tudott a hálóba lőni (2–2).

Az utolsó percekben mind a két csapat előtt adódtak lehetőségek arra, hogy eldöntsék a három pont sorsát, de a helyzetek kimaradtak, így továbbra is várat magára az első győzelmünk ebben az idényben.

 

Horváth Rudolf: – A döntetlen ellenére most nem tudom elmarasztalni a csapatot. Kettő-nulla után is támadtunk, majd az első vendég-gólnál a középső védőm nem volt a pályán, sajnos továbbra is nagy hátrány Harsányi Dániel hiánya. A Gárdony hiába újonc, teljesen kicserélődött a kerete, meglepetéscsapat lesz.

 

Bozai Attila: – Két ellentétes félidőt láthattunk, részben tudom az okát, a Kaposvár jobban akart. Jól kezdtük a mérkőzést, de a Kaposvár átvette az irányítást. Az első félidőben sokkal jobbak voltak, de szerencsére bejöttek a cseréim, nyáron elmondtam, hogy a mi csapatunk nem tizenegy főből áll. A végén bámelyik csapat eldönthette volna a találkozót, ehhez picivel közelebb állt a Kaposvár.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 2–2 (2–0)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 400 néző V.: Gáspár A. (Kondákor T., Hegedüs-Baráth N.).

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Ekker, Gál, Heil, Pusztai – A. Mazzonetto, Szederkényi, Horváth B. (Pintér M., a 79. percben) – Babinszky, Bíró D. (N. Mazzonetto, a szünetben), Hampuk (Ötvös, a 86. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő: Oczi – Jancsó Cs. (Mód, a szünetben), Szabó B., Lencsés, Dorogi – Szellák, Zólyomi (Jancsó B., a 61. percben) – Usakov (Szombati, a 72. percben), Balogh Á., Kövesdi (Pekowski, a 61. percben) – Bozai B. (Tóth T., a 61. percben). Vezetőedző: Bozai Attila.

Gólszerzők: Hampuk (a 18. és a 37. percben), illetve Tóth T. (a 64. percben), Balogh Á. (a 77. percben).

Sárga lap: Bíró D. (a 44. percben), Babinszky (a 85. percben), illetve Zólyomi (a 21. percben), Balogh Á. (a 66. percben).