Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Dunaújváros csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 12. fordulójában, szombaton 13.00 órakor Dunaújváros otthonában lépünk pályára. A kezdő sípszóig ismerkedjünk meg egy kicsit dunaújvárosiakkal.

 

Múlt

A jelenleg harmadosztályban érdekelt Dunaújváros jogutódja annak a Dunaferrnek, amely a kétezres évek elején az ország egyik legjobb csapata volt. Egervári Sándor irányításával 2000-ban bajnoki címet szereztek, elindulhattak a Bajnokok Ligájában, ahol kevésen múlt a csoportkörbe jutásuk. Egy évvel később ezüstérmet szereztek az NB I.-ben és az UEFA Kupában is kipróbálták magukat.

 

Egymás ellen

A Dunaújvárossal az első osztályban hat alkalommal találkozunk, egy győzelem mellett háromszor kaptunk ki és kétszer játszottunk döntetlent. A másodosztályban eddig 22 alkalommal találkoztunk a Duna-partiakkal. A mérleg: 6 győzelem, 7 döntetlen, 9 vereség. A harmadik ligában a szombati lesz az első egymás elleni mérkőzésünk.

 

Jelen

A Dunaújváros tizenegy fordulót követően nyolc pontot szerzett, akárcsak a Szekszárd, a Fehérvár II. és a Bonyhád-Majos, azonban a rossz gólkülönbségük miatt az utolsó helyről várják a 12. fordulót. A Dobos Barna vezette újvárosiak ugyanis kereken harminc gólt kaptak a szezonban, ami közel háromgólos átlagot jelent meccsenként. A védelmük ezek alapján nem túl acélos, de a támadásokban sem jeleskednek, hiszen csak kilenc alkalommal vették be az ellenfelek kapuját. A csapat eddig két alkalommal nyert, a Majost egy-nullára, a Fehérvár második csapatát pedig három-nullára verte, emellett pedig a Gárdony és a Szekszárd ellen gyűjtött egy-egy pontot.

Ebben a szezonban már találkoztunk a Dunaújvárossal, a MOL Magyar Kupa első körében, melyből hosszabbítás után, Babinszky Bence bombagóljával jutottunk tovább.