Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Dunaújváros csapata van a célkeresztben.

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 27. fordulójában, vasárnap 17.00 órakor Dunaújvárost fogadjuk a Rákóczi Stadionig. A kezdő sípszóig ismerkedjünk meg egy kicsit dunaújvárosiakkal.

Múlt
A jelenleg harmadosztályban érdekelt Dunaújváros jogutódja annak a Dunaferrnek, amely a kétezres évek elején az ország egyik legjobb csapata volt. Egervári Sándor irányításával 2000-ban bajnoki címet szereztek, elindulhattak a Bajnokok Ligájában, ahol kevésen múlt a csoportkörbe jutásuk. Egy évvel később ezüstérmet szereztek az NB I.-ben és az UEFA Kupában is kipróbálták magukat.

Egymás ellen
A Dunaújvárossal az első osztályban hat alkalommal találkozunk, egy győzelem mellett háromszor kaptunk ki és kétszer játszottunk döntetlent. A másodosztályban eddig 22 alkalommal találkoztunk a Duna-partiakkal. A mérleg: 6 győzelem, 7 döntetlen, 9 vereség. A harmadik ligában ebben az idényben találkoztunk először a Fejér vármegyeiekkel, akiket Ekker Milán góljával győztük le.

 

Jelen
A Dunaújváros sereghajtóként érkezik hozzánk. Dobos Barna tanítványai 26 forduló alatt ötször nyertek, hétszer játszottak döntetlent, míg tizennégy alkalommal kaptak ki. Az eddig szerzett 22 pontjukkal hárompontos hátrányban vannak a még bent maradást érő helyen álló Szekszárddal szemben, így minden egyes pontra égető szükségünk van.
Ebben a szezonban a MOL Magyar Kupa első körében is találkoztunk a Dunaújvárossal, s hosszabbítás után, Babinszky Bence bombagóljával jutottunk tovább