Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal az ETO Akadémia van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 12. fordulójában, vasárnap 15 órakor az ETO Akadémia érkezik Kaposvárra. A találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit jobban a kisalföldi gárdával.

 

Múlt

A győriek bár régóta szerepeltetnek második számú csapatot, de ETO Akadémia néven a 2020/2021-es évad óta. Ezen a néven az első idényüket a Győr-Moson-Sopron megyei első osztályban kezdték, melyet rögtön meg is nyertek, s ezzel jogot szereztek arra, hogy induljanak a harmadik ligában. Az előző évadban pedig az előkelő negyedik helyen zártak 67 pontot gyűjtve.

 

Jelen

Az ETO Akadémia tizenegy fordulót követően az eddig szerzett 13 pontjának köszönhetően a 12. helyen áll. A győriek remekül kezdték a szezont, hiszen az első játéknapon, idegenben győzték le a bajnokság egyik esélyesét, a III. Kerületet (0–2), majd otthon verték a Bicskét (2–0). A csapat ezt követően veszítette el az első bajnokiját, hiszen a harmadik körben a Puskás II. elvitte a három pontot a Rába-partjától (2–3). A következő három körben három kettő-kettes döntetlennel folytatták a bajnokságot a kisalföldi fiatalok, akik sorrendben a Fehérvár II., a Kelen, majd a Komárom ellen szereztek egy-egy pontot. A hetedik játéknapon viszont kinyitotta a gólzsákot a spanyol Antonio Munoz irányította győri gárda, amely hazai pályán hat-kettőre verte az újonc Zsámbékot. A legutóbbi négy mérkőzésen viszont már nyeretlen maradt a csapat, amely előbb a Tatabánya, majd a Nagykanizsa, végül a Balatonfüred ellen kapott ki kettő-egyre, míg az előző körben egy-egyes döntetlent játszott az akkor még listavezető Veszprémmel.

 

Meccstörténelem

A két csapat az előző szezonban találkozott először egymással. Az őszi találkozón, idegenben együttesünk bár hatvan percig remekül játszott, sok helyzetet dolgozott ki, de ezt követően a győriek három gólt is szereztek, így otthon tartották a három pontot. A tavaszi visszavágón már pontot tudtunk szerezni, miután Pintér Norbert góljával előnybe kerültünk, de a hajrában egyenlítettek a győriek. A mérkőzés ide kattintva nézhető vissza.