Együttesünk a Merkantil Bank Liga 34. fordulójában az FC Ajka otthonában vendégeskedik majd. A vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapás előtt ismerjük meg jobban csapatunk soron következő ellenfelét.

 

Az FC Ajka jogelődje, az Ajkai Sportegyesület (ASE) 1923-ban alakult. A klubban elsősorban az üzemekben dolgozó fiatalok kezdtek el focizni. A kezdeti lépéseket a megyében tette meg a csapat, aztán 1948-tól az NB III.-ban szerepeltek. Ebben az évben avatták fel az új sporttelepet a Sport utcában, ahol ma is szerepel a csapat. Az ötvenes években ingázott az Ajka a megyei bajnokság és az NB III. között, majd az 1977/1978-as idényben, története során először feljutott a másodosztályba. Napjainkig jobbára a harmadosztályban szerepelt az együttes, amely a 2018/2019-es évadban jutott fel ismét az NB II.-be. Az előző, csonka szezont a kilencedik helyen zárta az ajkai gárda, jelenleg pedig, 33 forduló után az 5. helyen áll.

A Kis Károly vezette FC Ajka hazai pályán hat mérkőzés óta veretlen. Legutóbb a Pécsi MFC távozott három ponttal a Sport utcából, de ez még novemberben történt. Az elmúlt öt találkozó azonban nem sikerült a legjobban az ajkaiak számára, hiszen ebből csak kettőt nyert meg két vereség és egy döntetlen mellett. Panaszra azonban nem lehet ok a csapat háza táján, hiszen az eddigi 33 forduló során 16 alkalommal nyert, míg négy döntetlen mellett tizenhárom vereség szerepel a klub neve mögött. Az így összegyűjtött 52 ponttal pedig az előkelő ötödik helyet foglalja el az FC Ajka.

A két csapat közös történelme eddig a másod-, illetve a harmadosztályban íródott. Az NB II.-ben egyik fél felé sem billen a mérleg nyelve, miután csapatunk ősszel három-egyre verte az Ajkát, s ezzel kiegyenlítette az örök mérkőzés állását. A másodosztályban ugyanis három döntetlen mellett négy-négy győzelmet tud felmutatni mind a két fél. A harmadik ligában már az ajkaiak felé billen a mérleg, hiszen négy mérkőzésből hármat is megnyertek, míg csapatunk csak egyet.