Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal az FC Nagykanizsa csapata van a célkeresztben.

Az NB III. Nyugati csoportjának 31. fordulójában, vasárnap 17 órakor az FC Nagykanizsa stadionjában lépnek pályára labdarúgóink. A mérkőzés előtt ismerkedjünk meg jobban a Zala megyei gárdával, amelyet 1866-ban alapítottak, így a legidősebb, máig működő klubnak számít. A történelméről a 12. forduló előtt írtunk részletesebben.

 

Közös meccstörténelem

Csapatunk eddig öt alkalommal találkozott a Nagykanizsával, ebből négyszer a másod-, egyszer pedig a harmadik ligában. A mérleg nyelve egyértelműen klubunk felé billen, hiszen négy sikert is fel tud mutatni együttesünk, míg az ellenfél csak egy döntetlent. A két csapat első összecsapására 1978-ban került sor, amikor is Kanyar Sándor góljának köszönhetően egy-nullára győztünk hazai környezetben. A legfölényesebb sikert ugyancsak a cukorgyári gödörben aratta csapatunk, amely a következő összeállításban futott ki a pályára 1980. május 18.-án: Horváth – Deákvári, Mészáros, Petrók, Kanyar – Havasi, Gulyás, Zentai – Czabula, Fábián, Házi. Vezetőedző: dr. Puska Lajos. A mérkőzést végül 6–1 arányban nyerte meg együttesünk. A jelenleg is zajló bajnokság őszi fordulójában is labdarúgóink örülhettek, hiszen egy öngólnak köszönhetően a somogyi megyeszékhelyen maradtak a pontok. A mérkőzés ide kattintva nézhető vissza.

 

Jelen

Az FC Nagykanizsa harminc fordulót követően a kilencedik helyet foglalja el a bajnoki táblázaton. A dél-zalaiak eddig 13 alkalommal hagyták el győztesen a pályát, míg háromszor szereztek egy pontot, tizennégyszer pedig még annyit sem. Gombos Zsolt tanítványai az eddig megszerzett 42 pontból huszonhármat gyűjtöttek az Olajbányás Stadionban, így valamelyest jobb az hazai mérlegük, mint az idegenbeli. Az előző fordulóban a megyei rivális Andráshida otthonában tudtak nyerni, amivel egy három mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozat végére tettek pontot. A két csapat között csupán két pont a különbség, így labdarúgóink egy esetleges sikerrel a nagykanizsaiak elé ugorhatnának a tabellán.