Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal az FC Nagykanizsa csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 1. fordulójában, vasárnap 19 órakor az FC Nagykanizsa lép pályára a Rákóczi Stadionban. A nyitóforduló előtt ismerkedjünk meg jobban a Zala megyei gárdával, amelyet 1866-ban alapítottak, így a legidősebb, máig működő klubnak számít. A történelméről itt előtt írtunk részletesebben.

 

Közös meccstörténelem

Csapatunk eddig hat alkalommal találkozott a Nagykanizsával, ebből négyszer a másod-, kétszer pedig a harmadik ligában. A mérleg nyelve egyértelműen klubunk felé billen, hiszen öt sikert is fel tud mutatni együttesünk, míg az ellenfél csak egy döntetlent. A két csapat első összecsapására 1978-ban került sor, amikor is Kanyar Sándor góljának köszönhetően egy-nullára győztünk hazai környezetben. A legfölényesebb sikert ugyancsak a cukorgyári gödörben aratta csapatunk, amely a következő összeállításban futott ki a pályára 1980. május 18.-án: Horváth – Deákvári, Mészáros, Petrók, Kanyar – Havasi, Gulyás, Zentai – Czabula, Fábián, Házi. Vezetőedző: dr. Puska Lajos. A mérkőzést végül 6–1 arányban nyerte meg együttesünk. Az előző évadban a hazai mérkőzésen egy öngólnak köszönhetően a somogyi megyeszékhelyen maradtak a pontok. A mérkőzés ide kattintva nézhető vissza. Nagykanizsán szintén labdarúgóink örülhettek, hiszen hátrányból felállva szerezték meg sikert. Ez a mérkőzés pedig ide kattintva nézhető vissza.

 

Jelen

Az FC Nagykanizsa csapata a kilencedik helyen zárta az előző szezont, de ezúttal sokkal nagyobb terveket szövögetnek a Zala megyei városban, hiszen a dobogón szeretnének végezni. Az igazolásokkal sem fukarkodtak, ugyanis tíz új labdarúgóval kötöttek szerződést. A bajnoki főpróbán pedig a horvát harmadik ligás Kaproncát verték három-kettő arányban a kanizsaiak, akiknek keretében jelenleg öt olyan játékos is van, aki korábban futballozott zöld-fehérben. A kapus Borsi Bence és a három támadó, János Norbert, Lőrincz Bence és Kondor Kristóf és a középpályás, Godzsajev-Telmán Rabil Ogli.