Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal az FC Nagykanizsa csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 20. fordulójában, vasárnap 13 órakor az FC Nagykanizsa stadionjában lépnek pályára labdarúgóink. A mérkőzés előtt ismerkedjünk meg jobban a Zala megyei gárdával, amelyet 1866-ban alapítottak, így a legidősebb, máig működő klubnak számít. A történelméről már írtunk részletesebben.

 

Jelen

A FC Nagykanizsa nagy tervekkel vágott neki a szezonnak, s féltávhoz érve úgy néz ki, hogy a végelszámoláskor is ott lehetnek a dobogón. Az elmúlt 19 játéknap eredményei alapján ugyanis az már biztossá vált, hogy a harmadik helyen telelnek. Ez főként a remek hazai szereplésüknek köszönhető, hiszen az Olajbányász Stadionból egyedül a ZTE II. távozott három ponttal, de ez még a második fordulóban történt, azóta pedig veretlen otthon a Nagykanizsa. Gombos Zsolt tanítványai szerezték eddig a legtöbb találatot, szám szerint 48-at, amiből 31 hazai pályán született. A csapat három legeredményesebb játékosa korábban csapatunkat is erősítette. A kilenc gólnál járó Lőrinc Bence 2016/2017-es szezon első felében. A nyolcgólos Kondor Kristóf az előző évadban, valamint öt évig a kaposvári utánpótlásban is szerepelt. A hét gólig jutó János Norbert pedig az előző évad első felében. A kapus, Borsi Bence, illetve a középpályás, Godzsajev-Telmán Rabil Ogli pedig kaposvári nevelésűek. Előbbi egy NB III. arany- és egy bronzérmet ünnepelhetett a somogyi megyeszékhelyen, míg utóbbi ezeken felül egy NB II.-es ezüstérmet is.

Egymás ellen

Csapatunk eddig hét alkalommal találkozott a Nagykanizsával, ebből négyszer a másod-, háromszor pedig a harmadik ligában. A mérleg nyelve egyértelműen klubunk felé billen, hiszen öt sikert is fel tud mutatni együttesünk, míg az ellenfél csak egyet, emellett pedig egy döntetlen született. A két csapat első összecsapására 1978-ban került sor, amikor is Kanyar Sándor góljának köszönhetően egy-nullára győztünk hazai környezetben. A legfölényesebb sikert ugyancsak a cukorgyári gödörben aratta csapatunk, amely a következő összeállításban futott ki a pályára 1980. május 18.-án: Horváth – Deákvári, Mészáros, Petrók, Kanyar – Havasi, Gulyás, Zentai – Czabula, Fábián, Házi. Vezetőedző: dr. Puska Lajos. A mérkőzést végül 6–1 arányban nyerte meg együttesünk. Az előző évadban oda-vissza vertük a Nagykanizsát. A hazai pályán aratott, egy-nullás siker ide kattintva nézhető vissza. Idegenben Pintér Norbert és Mayer Milán is bevette a zalaiak kapuját, akik erre csak Török Milán révén tudtak felelni, így elhoztuk a három pontot. A jelenleg is zajló szezonban viszont megtörte a nyeretlenségi sorozatát a Nagykanizsa, amely elvitte a három pontot a cukorgyári gödörből. A mérkőzés összefoglalója ide kattintva elérhető.