Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal az FC Nagykanizsa csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 5. fordulójában, szerdán 17.30 órakor az FC Nagykanizsa lépnek pályára Kaposváron. A mérkőzés előtt ismerkedjünk meg jobban a Zala vármegyei gárdával, amelyet 1866-ban alapítottak, így a legidősebb, máig működő klubnak számít. A történelméről már írtunk részletesebben.

 

Jelen

A FC Nagykanizsa komoly célt, a bajnoki címet tűzte ki célnak az évad előtt, azonban nem így indult a szezonjuk, hiszen négy fordulót követően bár még veretlenek, de csak kétszer nyertek, így nyolc ponttal az ötödik helyen állnak. Az első fordulóban az MTK Budapest II., otthonában, majd a másodikban hazai környezetben az Iváncsa ellen értek el döntetlent. A harmadikban kiütötték a Dunaújvárost (0–5), míg a negyedikben a Mohácsot verték otthon kettő-nullára. A Gombos Zsolt irányította gárda a MOL Magyar Kupában szintén bejutott a legjobb 64 csapat közé, előbb a Fejér vármegyei első osztályú Ikarus-Maroshegyet, majd a Baranya vármegye egyes Bólyt kiejtve.

 

Egymás ellen

Csapatunk eddig nyolc alkalommal találkozott a Nagykanizsával, ebből négyszer a másod-, s ugyancsak négyszer a harmadik ligában. A mérleg nyelve egyértelműen klubunk felé billen, hiszen öt sikert is fel tud mutatni együttesünk, míg az ellenfél csak kettőt, emellett pedig egy döntetlen született. A két csapat első összecsapására 1978-ban került sor, amikor is Kanyar Sándor góljának köszönhetően egy-nullára győztünk hazai környezetben. A legfölényesebb sikert ugyancsak a cukorgyári gödörben aratta csapatunk, amely a következő összeállításban futott ki a pályára 1980. május 18.-án: Horváth – Deákvári, Mészáros, Petrók, Kanyar – Havasi, Gulyás, Zentai – Czabula, Fábián, Házi. Vezetőedző: dr. Puska Lajos. A mérkőzést végül 6–1 arányban nyerte meg együttesünk. A 2021/2022-es évadban oda-vissza vertük a Nagykanizsát. A hazai pályán aratott, egy-nullás siker ide kattintva nézhető vissza. Idegenben Pintér Norbert és Mayer Milán is bevette a zalaiak kapuját, akik erre csak Török Milán révén tudtak felelni, így elhoztuk a három pontot. Az előző idényben megtörte a nyeretlenségi sorozatát a Nagykanizsa, amely elvitte a három pontot a cukorgyári gödörből. A mérkőzés összefoglalója ide kattintva elérhető, majd hazai pályán is megszerezte a három pontot.