A még veretlen, magas célokat kitűző FC Nagykanizsa csapatát fogadjuk szerdán 17.30 órakor a Rákóczi Stadionban, az NB III. Dél-Nyugati csoportjának ötödik fordulójában. A mérkőzés előtt középpályásunkat, Horváth Balázs kérdeztük.

 

Nem vár könnyű mérkőzés ránk szerdán, hiszen a bajnoki aranyérmet megcélzó FC Nagykanizsa érkezik majd Kaposvárra.

– Papíron esélyesebb a Nagykanizsa, de egy meccsen bármi megtörténhet – mondta Horváth Balázs. – Ha az előző meccsekhez képest jobban kihasználjuk a helyzeteket, akkor megszerezzük az első győzelmünket a bajnokságban. Ami pedig még fontosabb, hogy hazai pályán, a saját közönségünk előtt tehetjük meg mindezt!

A kanizsaiak veretlenként érkeznek, míg mi nyeretlenként várjuk a találkozót.

– Szerdán, a Nagykanizsa ellen szeretnék ezt megtörni a nyeretlenségi sorozatunkat, mindent meg fogunk tenni a győzelemért – hangsúlyozta fiatal középpályásunk.

Bízunk benne, hogy a szerdai bajnokira kellő hitet, önbizalmat és erőt a MOL Magyar Kupában elért siker.

– Minden győztes mérkőzés önbizalmat ad – mondta Horváth Balázs. – Egy jó erőkből álló, megye egyes csapat volt az ellenfél, amely megnehezítette a dolgunkat, de továbbjutottunk, ami a fő cél volt a kupában. Utána nem volt nagy ünneplés, mert egy többgólos sikert is kihozhattunk volna a mérkőzésből. Egy sikernek fogtuk fel, ami löketet adhat a következő bajnokikra.

A MOL Kupából való továbbjutás ezúttal is egyetlen jól eltalált lövésnek köszönhető. Míg a Dunaújváros ellen Babinszky Bence, addig Sárbogárdon Horváth Balázs döntötte el a mérkőzést.

– Régóta vártam már a szezonbeli első gólomra, bosszús is voltam, mivel az előző mérkőzéseken is sokszor kerültem helyzetbe, de nem tudtam betalálni – mondta középpályásunk. – Most, hogy sikerült meglőni az első gólom, jönni fog vele a többi is, és ezzel együtt jönnek majd a győzelmek is a bajnokságban!