Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Komárom VSE csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 28. fordulójában, szerdán 16.00 órakor a Komárom VSE otthonában szólítják pályára labdarúgóinkat. A találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit a soron következő ellenféllel, melyet 1947-ben alapítottak. A klub ettől kezdve aktív tagja a honi labdarúgásnak. A történelme során jobbára a megyei, területi bajnokságokban volt érdekelt az együttes, amely több néven is szerepelt már (pl.: Szőnyi MOLAJ, Komáromi Olajmunkás), de az ezredforduló óta már a Komárom VSE nevet használja a csapat. A Komárom sokévnyi megye egyes szereplést követően a 2012/2013-as évadban szerepelt első ízben a harmadik ligában. Ekkor még csak egy szezont töltött az NB III.-ban a csapat, ahová három évet követően jutott vissza, újra csak egy szezonra. A gárda ezt követően ismét kiesett, de csak egy évre, s a 2018/2019-es szezon óta már folyamatosan a harmadosztály tagja.

 

Jelen

A Komárom VSE kilenc 27 bajnoki fordulót követően 37 pontot gyűjtött, amivel a 13. helyen áll a táblázaton. László Péter tanítványai eddig tíz alkalommal nyertek, hétszer játszottak döntetlent, míg tízszer kaptak ki. A legutóbbi öt meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, ekkor idegenben verték az ETO Akadémiát. A komáromiak hazai pályán eddig 22 pontot gyűjtöttek, ugyanis hatszor nyertek, még négyszer játszottak döntetlent a Duna-partján.

 

Meccstörténelem

A két klub eddig öt alkalommal találkozott egymással, mindannyiszor az NB III. Nyugati csoportjában. Az első összecsapásra 2016. október 29-én került sor, amikor is csapatunk Kollega Krisztián és Kertész Tamás találatival elhozta a három pontot a Duna mellől. A kaposvári visszavágón szintén csapatunk örülhetett, hiszen ugyancsak kettő-nullára nyert. Góljainkat Szakály Attila és Nagy Krisztián szerezte. A mérkőzés ide kattintva nézhető vissza. Az előző évadban hazai pályán Bíró Dominik találatával tartottuk otthon a három pontot (a mérkőzés ide kattintva nézhető vissza), míg idegenben Ekker Milán késői találatának köszönhetőn szereztük meg a győzelmet. A jelenleg is futó szezonban a komáromiak örülhettek, miután egy, az első félidő derekán esett találattal elvitték a három pontot a cukorgyári gödörből.