Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Mohácsi TE 1888 csapata van a célkeresztben. Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 28. fordulójában, vasárnap 17.00 órakor a Mohácsi TE 1888 otthonában lépünk pályára. A kezdő sípszóig ismerkedjünk meg egy kicsit a baranyai csapattal.

Múlt
Az 1888-ban alapított MTE első szakosztályai vívás és a torna voltak, majd 1901-ben megalakult a labdarúgó szakosztály is. A futballitás az első barátságos mérkőzésüket a Pécsi AC ellen vívták. A Mohács történelméről ide kattintva lehet bővebben olvasni.
Az MTE az 1920-as évektől kezdve a regionális és megyei bajnokságokban szerepelt, majd 1957-ben osztályozót nyerve jutott fel első ízben a nemzeti bajnokság porondjára, pontosabban az NB III.-ban töltött egy idényt. A következő NB-s szerepvállalásra 1961-ig kellett várni Mohácson, de ez már nem volt kérészéletű, hiszen 14 szezont éltek meg az NB III.-ban. A nyolcvanas évek elején Mohács-Véménd néven az NB II. Nyugati csoportjában futballoztak a mohácsiak három idényen át, majd következett a harmad-, majd a negyedosztály. A kétezres évek elején jött a klub életében az újabb hosszabb, egészen pontosan tizenegy évadon keresztül tartó harmadik ligás szereplés, majd visszaestek a megye egybe, ahonnét 2021-ben egy évadra jutottak fel, de a következő, 2023-as feljutás után már hosszabb távon gondolkodnak az NB III.-ban Mohácson.

Egymás ellen
A Moháccsal eddig négy alkalommal találkoztunk a másodosztályban. Az első összecsapásra 1979-ben került sor 5500 néző előtt, Kaposváron, ahol a következő összeállításban küldte pályára a csapatot Puska Lajos vezetőedző: Horváth III. – Deákvári, Gulyás, Petrók, Éger – Havasi, Kanyar, Zentai – Czabula, Fábián (Mészáros, a 83. percben), Házi. Góljainkat Zentai, Havasi és Deákvári szerezték, s végül három-nullára nyertünk. A következő két összecsapásra Mohácson került sor, ahol előbb egy egy-egyes, majd nulla-nullás döntetlen után szereztünk pontot. A következő hazai bajnokit, 1982 májusában viszont ugyancsak három-nullára nyertük meg, akkor Kardos (2) és Kanyar osztozott a gólokon.
A harmadosztályban a jelenleg is zajló idényben találkoztunk először a baranyaiakkal. A Rákóczi Stadionban rendezett összecsapás egy-egyes döntetlennel zárult.

Jelen
A Mohács 27 fordulót követően 25 ponttal a 12. pozíciót foglalja el, csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a két szintén 25 pontos Szekszárdot és PTE-PEAC-ot, mely csapatok már a kiesést jelentő helyeken állnak. Emiatt a baranyaiak számára kiemelten fontos lesz a hátralévő három forduló, melyekben csapatunkon kívül az Érddel és a Szentlőrinccel játszanak. A mohácsiak három fordulóval ezelőtt országra szóló bravúrt értek el azzal, hogy legyőzték a listavezető Iváncsát, azonban ezt nem tudtak megkoronázni. A legutóbbi két körben ugyanis kiesési rangadókat vívtak, melyeken előbb kikaptak a sereghajtó Dunaújvárostól, majd ikszeltek az utolsó előtt Fehérvár II. gárdájával. Ezek alapján pedig egy igen kétarcú csapat vár majd labdarúgóinkra vasárnap.