Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a MOL Fehérvár FC II. csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 32. fordulójában, vasárnap 18 órakor a MOL Fehérvár FC II. lép pályára a Rákóczi Stadionban. A mai napig sokak által csak Vidinek hívott együttes már a negyvenes évek óta tart fent második számú csapatot, amely kezdetben a megyei bajnokságokban szerepelt kisebb-nagyobb kihagyásokkal. 2007-tól azonban folyamatosan szerepeltet tartalékcsapatot az NB-s bajnokságokban a székesfehérvári klub. A 2008/2009-es szezontól kezdődően négy évadon keresztül Videoton FC-Puskás Akadémia néven szerepelt a csapat, amely ebben az időszakban három bajnoki szezont töltött a második ligában. 2012 óta pedig folyamatosan a harmadosztály tagja.

 

Közös meccstörténelem

Klubunk eddig öt alkalommal találkozott a MOL Fehérvár FC második számú csapatával, mindannyiszor az NB III. Nyugati csoportjában. Az első alkalomra 2016 októberében került sor, s ez igen emlékezetesre sikerült együttesünk szempontjából, hiszen hat-nullára nyert Kaposváron. Góljainkon Hujber Tamás, Havas Attila, Házi Bence, Zsivoczky Péter, Kollega Krisztián és Jovánczai Zoltán osztozott. A székesfehérvári visszavágó is jól sikerült, mivel Nagy János találatának, illetve Hujber Tamás duplájának köszönhetően idegenben három-egyre nyert csapatunk. A következő évadban azonban visszavágtak a székesfehérvári fiatalok. A cukorgyári gödörben ugyanis egy-nullára győztek (a mérkőzés ide kattintva nézhető vissza), míg hazai környezetben kettő-kettes döntetlent értek el. A jelenlegi szezon őszi felében rendezett összecsapás több szempontból sem alakult jól labdarúgóink számára. Egyrészről Zvara Dávid ezen a bajnokin szenvedett keresztszalag-szakadást, másrészről pedig a 94. percben befújt, véleményes tizenegyessel tartotta otthon a pontokat a MOL Fehérvár FC II. Az örökmérleg ezzel pedig kiegyenlítődött, hiszen mindegyik fél neve mellett két-két siker és egy döntetlen szerepel. Vasárnap reméljük, újra együttesünk felé billen a mérleg nyelve.

 

Jelen

A MOL Fehérvár FC második számú csapata a 12. helyről érkezik majd Kaposvárra. A Szalai Tamás irányította gárda 31. bajnoki fordulót követően tíz győzelmet aratott, míg kilenc döntetlen mellett tizenkétszer hagyta el vesztesen a játékteret. Idegenben kevésbé sikeres soron következő ellenfelünk, mivel 39 pontjából tizenhatot szerzett csak a Székesfehérvár táblán túl. Az otthonukat elhagyva Zalaegerszegen, Andráshidán, Gárdonyban és Balatonfüreden gyűjtötték eddig be a három pontot a székesfehérvári fiatalok, akik két győztes meccsel a hátuk mögött érkeznek Kaposvárra. A legutóbbi körben ugyanis az Andráshidát verték otthon, míg azt megelőzően Balatonfüreden arattak egygólos sikert.