Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a MOL Fehérvár FC II. csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 14. fordulójában, vasárnap 13 órakor a MOL Fehérvár FC II. csapatát fogadjuk a Rákóczi Stadionban. A mai napig sokak által csak Vidinek hívott együttes már a negyvenes évek óta tart fent második számú csapatot, amely kezdetben a megyei bajnokságokban szerepelt kisebb-nagyobb kihagyásokkal. 2007-tól azonban folyamatosan szerepeltet tartalékcsapatot az NB-s bajnokságokban a székesfehérvári klub. A 2008/2009-es szezontól kezdődően négy évadon keresztül Videoton FC-Puskás Akadémia néven szerepelt a csapat, amely ebben az időszakban három bajnoki szezont töltött a második ligában. 2012 óta pedig folyamatosan a harmadosztály tagja.

 

Közös meccstörténelem

Klubunk eddig nyolc alkalommal találkozott a MOL Fehérvár FC második számú csapatával, mindannyiszor az NB III. Nyugati csoportjában. Az első alkalomra 2016 októberében került sor, s ez igen emlékezetesre sikerült együttesünk szempontjából, hiszen hat-nullára nyertünk Kaposváron. Góljainkon Hujber Tamás, Havas Attila, Házi Bence, Zsivoczky Péter, Kollega Krisztián és Jovánczai Zoltán osztozott. A székesfehérvári visszavágó is jól sikerült, mivel Nagy János találatának, illetve Hujber Tamás duplájának köszönhetően idegenben három-egyre nyert csapatunk. A következő évadban azonban visszavágtak a székesfehérvári fiatalok. A cukorgyári gödörben ugyanis egy-nullára győztek (a mérkőzés ide kattintva nézhető vissza), míg hazai környezetben kettő-kettes döntetlent értek el. A 2022/2023-as idény őszi felében rendezett összecsapás több szempontból sem alakult jól labdarúgóink számára. Egyrészről Zvara Dávid ezen a bajnokin szenvedett keresztszalag-szakadást, másrészről pedig a 94. percben befújt, véleményes tizenegyessel tartotta otthon a pontokat a MOL Fehérvár FC II. A somogyi megyeszékhelyen rendezett visszavágó első, illetve második félidejének elején is bevette kapunkat a Fehérvár második csapata, amely elvitte a pontokat. A mérkőzés ide kattintva nézhető vissza. Az előző idényben sem tudtunk javítani, hiszen Székesfehérváron kettő-egyes vereséget szenvedtünk, míg hazai pályán Kocsis Barnabás kiállítása után szintén a Fehérvár II. gárdájáé lett a három pont. Az örökmérleg így a Fehérvár II. felé billen, hiszen öt siker szerepel a nevük mellett, míg együttesünk kettőt tud felmutatni.

 

Jelen

A MOL Fehérvár FC második számú csapata 13 fordulót követően három győzelemmel, két döntetlennel és nyolc vereséggel a tabella tizenharmadik helyén áll. A székesfehérvári fiatalok az előző körben 2–1-es sikert arattak a Paks II. ellen, ezzel pedig egy hét mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozat végére tettek pontot. Idegenben eddig csupán egy pont fűződik a fehérváriak neve mellé, az MTK II. otthonában.