Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a MOL Fehérvár FC II. csapata van a célkeresztben.

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 29. fordulójában, vasárnap 11 órakor a MOL Fehérvár FC II. csapatának otthonában lépünk pályára. A mai napig sokak által csak Vidinek hívott együttes már a negyvenes évek óta tart fent második számú csapatot, amely kezdetben a megyei bajnokságokban szerepelt kisebb-nagyobb kihagyásokkal. 2007-tól azonban folyamatosan szerepeltet tartalékcsapatot az NB-s bajnokságokban a székesfehérvári klub. A 2008/2009-es szezontól kezdődően négy évadon keresztül Videoton FC-Puskás Akadémia néven szerepelt a csapat, amely ebben az időszakban három bajnoki szezont töltött a második ligában. 2012 óta pedig folyamatosan a harmadosztály tagja.

Közös meccstörténelem
Klubunk eddig kilenc alkalommal találkozott a MOL Fehérvár FC második számú csapatával, mindannyiszor a harmadik ligában. Az első alkalomra 2016 októberében került sor, s ez igen emlékezetesre sikerült együttesünk szempontjából, hiszen hat-nullára nyertünk Kaposváron. Góljainkon Hujber Tamás, Havas Attila, Házi Bence, Zsivoczky Péter, Kollega Krisztián és Jovánczai Zoltán osztozott. A székesfehérvári visszavágó is jól sikerült, mivel Nagy János találatának, illetve Hujber Tamás duplájának köszönhetően idegenben három-egyre nyert csapatunk. A következő évadban azonban visszavágtak a székesfehérvári fiatalok. A cukorgyári gödörben ugyanis egy-nullára győztek (a mérkőzés ide kattintva nézhető vissza), míg hazai környezetben kettő-kettes döntetlent értek el. A 2022/2023-as idény őszi felében rendezett összecsapás több szempontból sem alakult jól labdarúgóink számára. Egyrészről Zvara Dávid ezen a bajnokin szenvedett keresztszalag-szakadást, másrészről pedig a 94. percben befújt, véleményes tizenegyessel tartotta otthon a pontokat a MOL Fehérvár FC II. A somogyi megyeszékhelyen rendezett visszavágó első, illetve második félidejének elején is bevette kapunkat a Fehérvár második csapata, amely elvitte a pontokat. A mérkőzés ide kattintva nézhető vissza. Az előző idényben sem tudtunk javítani, hiszen Székesfehérváron kettő-egyes vereséget szenvedtünk, míg hazai pályán Kocsis Barnabás kiállítása után szintén a Fehérvár II. gárdájáé lett a három pont. A jelenlegi idényben viszont már csapatunk örülhetett, a mérkőzés összefoglalója lejjebb. Az örökmérleg még a Fehérvár II. felé billen, hiszen öt siker szerepel a nevük mellett, míg együttesünk hármat tud felmutatni.

Jelen
A MOL Fehérvár FC második számú 28 fordulót követően a 14. helyen áll. A gárda eddig 25 pontot szerzett, pontosan annyit, mint a sereghajtó Dunaújváros, a 15. Pécs, illetve a 13. Mohács, így leírhatjuk: kiélezett a kiesés elkerüléséért folytatott harc. Főként, ha hozzávesszük azt, hogy a tizedik helyezett Érd is csak 29 pontot szerzett, így még semmi sem dőlt el az utolsó két forduló előtt. A fehérváriaknak emiatt égetően szüksége van a győzelemre, hiszen a három pont sokat érhet számukra a végelszámoláskor, főként úgy, hogy a zárófordulóban a Szekszárd otthonában lépnek majd pályára.