Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a MOL Fehérvár FC csapata van a célkeresztben.

 

Véget ért az első harmad az OTP Bank Ligában. A második kört hazai pályán kezdi csapatunk, hiszen szombaton 17 órakor a listavezető MOL Fehérvár FC lép pályára a cukorgyári gödörben.

A székesfehérvári együtt a nyitófordulóban egy izgalmas, hat gólt hozó mérkőzésen tudta otthon tartani a három pontot. Akkor csapatunkból Ádám Martin, míg az ellenfélből Futács Márkó és Armin Hodzic tudott duplázni.

– Nagy várakozás előzte meg azt a mérkőzést, hiszen az volt az első tétmeccsünk az NB I-ben – emlékezett vissza az első fordulóban lejátszott találkozóra Fodor Marcell, csapatunk védője. – Bár akkor nem léptem pályára, de nagy élmény volt nézni is azt a meccset, hiszen jól teljesített, bátran futballozott a csapat, és bár kikaptunk, de összességében egy jó mérkőzés volt.

A fehérváriak azóta még hat győzelmet arattak, valamit két döntetlent értek el, s csak kétszer hagyták el vesztesen a játékteret. Érdekesség, hogy a Mezőkövesd is ugyanilyen mutatóval rendelkezik, így a Fehérvár FC csak jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a bajnokságot a szintén 23 pontos matyóföldiek, valamint az egy meccsel kevesebbet játszó Ferencváros előtt.

 

 

– Nekem mindig csak Vidi marad a csapat, hiszen ott nevelkedtem, így különleges élmény lesz pályára lépni ellenük – mondta Fodor Marcell, aki Székesfehérváron született, s a Videoton korosztályos csapatait végigjárva az NB I-ben is bemutatkozott. – Egy nagyon jó csapat, de pontot vagy pontokat szeretnénk szerezni, ahogy mindig is Vesztenivalónk nincs, szeretnénk jó játékot nyújtani, s remélem, hogy ez eredménnyel is párosul majd.

Az első NB I-es mérkőzésünket 1975. szeptember 27-én játszottunk a székesfehérváriakkal, akkor 20.000 néző előtt 3–3-as döntetlen született. A Videoton utoljára 2013. november másodikán lépett pályára a Rákóczi-stadionban, ekkor Waltner Róbert büntetőjével tartottuk otthon a három pontot. Az örökmérleg nyelve a Fehérvár FC felé billen, hiszen 15 alkalommal nyertek a Fejér megyeiek, míg együttesünk kilencszer diadalmaskodott, míg hét alkalommal nem bírtak egymással a felek.