Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Móri SE csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 25. fordulójában, vasárnap 14 órakor a Móri SE csapatát fogadjuk a Cseri úti sportcentrumban. A találkozó előtt ismerjük meg egy kicsit jobban az 1919-ben alapított sportegyesülettel.

 

Múlt

A Móri Sportegyesület az 1931/1932-es szezonban szerepelt először bajnokságban, majd ezt egy kisebb kihagyás követte, de az 1937/1938-as szezon óta mindig leadta nevezését valamelyik ligába. A klub jobbára a körzeti, megyei bajnokságokban futballozott, de a hetvenes években kitekintett az NB-s porondra is. A 2003/2004-es évadtól kezdve tíz évig volt érdekelt a gárda a harmadosztályban, ahol a legjobb eredménye egy ezüst- és egy bronzérem.

 

Jelen

A Móri SE az előző évadban még a Fejér megyei első osztályban szerepelt, ahol aranyérmet szerzett. Az osztályozón kedvezett a klub számára Fortuna, hiszen erőnyerőként egyből feljutott a harmadik ligába. A bajnokság őszi felében, pontosabban a 17. fordulóban, az Érd ellen elszenvedett vereséget követően a móriak edzőt váltottak, s Csuszánszky Zoltán helyett a hátralévő három fordulóban, megbízott edzőként Németh Bálint irányította a Fejér vármegyeieket, azonban a Gyirmót II., az ETO Akadémia és a Bicske ellen is kikaptak. A tavaszi felkészülést már új edzővel, Bozai Attilával kezdte el a Móri SE, amely hat tesztmérkőzést vívott abban az időszakban. Az elsőt a Nyugati csoport éllovasa, a Tatabánya ellen, melyen 3–2-re kaptak ki, majd legyőzték a Pest vármegyei egyes Pereget (6–1), a Fejér vármegyei egyes Sárbogárdot (2–1) és a Sárosdot (2–0). A következő, Győr-Moson-Sopron vármegye egyes Abda elleni edzőmeccsen a vármegye III-as Mór II.-vel vegyes csapatuk 3–2-re kikapott, míg a főpróbán kikaptak az NB III. Közép csoportjában érdekelt Iváncsától (0–2).

A bajnokság tavaszi felét viszont az új edzővel sem kezdték sikeresen. Előbb három-egyre kikaptak a MOL Fehérvár FC második csapatától, majd sorrendben a Komáromtól (1–2), a listavezető Tatabányától (3–2) és a Balatonfüredtől (0–1) is kikaptak. A tabellán így a 19. helyet foglalják el. Eddig hét pontot szereztek, ebből hármat idegenben: Bicske (4–4), Csorna (2–2) és Zsámbék (1–1).

 

Egymás ellen

Együttesünk ebben a szezonban találkozott először bajnoki keretek között a Mór gárdájával. Azon a találkozón magabiztos játékkal végül három-egyes sikert arattunk. A mérkőzés összefoglalóját ide kattintva érdemes visszanézni, hiszen Kálmán Szilárd és Mayer Milán is emlékezetes gólt szerzett.