Vasárnap 14 órakor, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Cseri úti Sportcentrumában, a Móri SE ellen lépnek pályára labdarúgóink az NB III. Nyugati csoportjának 25. fordulójában.

 

Az előző fordulóban, a Gyirmót FC Győr II. ellen, főként a második félidőben mutatott remek teljesítménynek köszönhetően labdarúgóink teljesen megérdemelten hozták el a három pontot a Kisalföldről.

– Remekül éreztem magamat a pályán, úgy vélem, egyben volt a csapat, mindenki segített a másiknak – mondta Országh Balázs, csapatunk fiatal középpályása. – Igyekeztem minden tőlem telhetőt beletenni a meccsbe, örülök a csapat sikerének, remélem, hogy minél több ilyenben lesz részem. Felemelő érzés egy ilyen csapat tagjának lenni, a győzelem megkoronázza a pályán töltött időt és az ebbe fektetett munkát, mivel igyekszem mindig minden esetben a maximumot nyújtani.

Az újabb idegenbeli siker után hazai pályán is a győzelem útjára lépnénk a tabella 19. helyén álló Móri SE ellen, így Országh Balázs arról is kérdeztük, hogyan szakítható meg a rossza hazai sorozat.

– Az egymásért való küzdelem, megállás nélkül, emellett hideg fej, forró láb – véli a fiatal középpályás. – A papírforma nem takar semmit, nem bízhatjuk el magunkat. Kellően fel vagyunk készülve, már csak a főpróba van hátra, maximális bedobással kell játszanunk, nem alábecsülve senkit.

A 18 esztendős Országh Balázs a felnőtt csapat mellett a Bene Akadémia U19-es gárdájában rendszeresen pályára lép.

– Sikerült az U19-cel feljebb lépnünk egy szintet, ahol kiemelt akadémiák ellen játszunk zömében, de a felnőtt futball világa teljesen más – mondta Országh Balázs. – Gyorsabb gondolkodást és kivitelezést kíván, illetve több testi kontakt megnyerését is.

A játékos ezen felül kispályán is megállja a helyét, hiszen nemrég iskolájával, a kaposvári Munkács Mihály Gimnáziummal (a csapat jobbára a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U17-es és U19-es korosztályára épült) megnyerte az V-VI. korcsoportos futsal Diákolimpia országos döntőjét, sőt a torna legjobb játékosának járó kitüntetést is bezsebelte.

– Pécs adott otthont a kétnapos tornának – tudtuk meg Országh Balázstól. – Az első napon csoportmérkőzéseket játszottunk a Szombathely illetve a Csenger ellen. Tüzes meccs kerekedett mindkettőből, amikből mi jöttünk ki a legjobban, csoportelsőként jutottunk tovább. A döntőhöz vezető út sem volt egyszerű, ugyanolyan nagy iramú és paprikás hangulatú mérkőzések vártak ránk. Maximális erőbedobással és szervezettséggel sikerült elérnünk, hogy továbbjussunk. Ez volt az a pont, ahová nem gondoltuk volna, hogy eljutunk, ugyanis mi voltunk a legfiatalabb csapat és nagyjából mindenki futsalozott, csak mi nem. A döntőt büntetőkkel sikerült megnyernünk. Felfoghatatlan volt számomra az egész, ugyanis nem így indultunk neki a tornának, de legbelül bizakodó voltam, mert kiváló felkészítést kaptunk tanárunktól, Rózsa Jánostól. A szurkolóinknak innen is köszönöm, hogy eljöttek és biztattak minket, nagyon sokat jelentett! Óriási élmény volt, azt kívánom, hogy sokan megéljék ezeket a pillanatokat!

Ifjú labdarúgónk a pályán kívül a iskolapadban is szeretne bizonyítani, hiszen mindkét fronton komoly tervei vannak.

– Labdarúgásban a rövid távú célom, hogy minél többet szerepelhessek a felnőttek között itt Kaposváron, a hosszú távú pedig az, hogy minél magasabb szinten játszhassak és nem utolsó sorban úgy, hogy élvezem – mondta Országh Balázs. – Magasépítészeti mérnöknek szeretnék továbbtanulni, ami eldől még nyárig, hiszen idén érettségizek. Remélem, sikerül a kettő együtt és büszkévé tehetem a szüleimet.