Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Paksi FC második csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 6. fordulójában a Paksi FC második együtteséhez utazunk. A vasárnap 11.00 órakor kezdődő találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit jobban a Tolna vármegyei együttessel. A paksiak a hetvenes évek óta folyamatosan szerepeltetnek tartalékcsapatot valamelyik bajnokságban, csak a 2013/2014-es évadot hagyták ki, miután kiestek a másodosztályból. Ezt követően 2014/2015-ös idényre szervezték újjá a csapatot, amely megnyerte a megye egyet, s 2015-től szerepel a harmadosztályban.

 

Jelen

A Kindl István vezette paksiak öt fordulót követően a negyedik helyen állnak kilenc ponttal. Az első fordulóban rögtön vármegyei rangadót nyertek Majoson (1–2), majd hazai pályán verték az MTK Budapest tartalékcsapatát egy gólgazdag találkozón (4–3). A gólzápor ezt követően is megmaradt, ugyanis a következő körben szintén hét gólt hoztak a meccseik. A harmadik fordulóban négy-háromra kaptak ki Iváncsán, majd jött egy kiütéses hét-nullás siker a Dunaújváros ellen, így jelenleg a lőtt gólok számát tekintve a legjobban állnak a csoportban, még úgy is, hogy a legutóbbi fordulóban hat-egyre kikaptak Mohácson.

 

Közös múlt

A Paks második csapatával rendszeresen megmérkőzünk a felkészülési időszakokban, viszont bajnoki körülmények között még nem találkoztunk.