A bajnokságban a legtöbb gólt szerző Paksi FC II. otthonában lépünk pályára vasárnap 11 órakor az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 6. fordulójában.

 

A Sárbogárd SE elleni kupasikerből, valamint az FC Nagykanizsa elleni, hétközi döntetlenből erőt merítve utazunk vasárnap kora reggel a Paksi FC második csapatához.

– Ugyanazzal a mentalitással próbálunk belemenni a meccsbe, mint a legutóbbiba – monda Alessio Mazzonetto, csapatunk középpályása. – Nagyon bízom benne, hogy megszakad a döntetlenek sorozata és megszerezzük az első győzelmet, ami a szurkolóink és az önbizalmunk miatt is fontos lenne. Úgy érzem, képesek vagyunk arra, hogy Pakson nyerjünk, remélem, sikerülni is fog.

A paksiak legutóbbi eredményeiből kiindulva nagy kérdés, hogy mire számíthatunk Kindl István csapatától, ugyanis a legutóbbi hazai meccsüket hét-nullára nyerték a Dunaújváros ellen, míg szerdán hat-egyre kikaptak Mohácson.

– A Paks második csapatával jó mérkőzéseket játszottunk a felkészülési időszakban – tette hozzá Alessio Mazzonetto. – Az előző meccsen elért eredménye alapján nem szabad lebecsülni a csapatot, mert tudnak meglepetést okozni, hiszen egy jó, fiatal együttesről van szó. Nekünk rá kell tennünk egy lapáttal a Nagykanizsa elleni teljesítményünkre és csak a győzelem lehet a célunk.

A találkozót valamennyivel frissebben várhatják a hazaiak, akik nem szerepelnek a MOL Kupában, hiszen a szűk keretünk egy hét leforgása alatt a harmadik meccsére készül.

– A keretünk nagyon szűk, emiatt a legtöbb játékos szinte végig a pályán van a meccseken, főleg azok, akiknek nincs posztriválisa – fogalmazott középpályásunk. – A Nagykanizsa ellen sokat kellett futnunk, hiszen inkább ők birtokolták a labdát. A védekezésre koncentráltunk és arra, hogy veszélyes kontrákat vezessünk. Ebből tudtunk ígéretes helyzeteket kidolgozni. Az utolsó percben ziccert hibáztunk, emiatt is feküdtünk le a földre, mert azzal megnyerhettük volna azt a mérkőzést. Kicsit csalódottak voltunk, mert nem állt mellénk a szerencse.

Alessio nyáron, ikertestvérével, Nicolóval együtt érkezett hozzánk a Ferencváros második csapatától.

– Az elején kicsit nehézkes volt a váltás, de a csapattársak sokat segítettek a beilleszkedésben, így mára a városban és a csapatban is nagyon jól érzem magam – mondta Alessio. – Eddig minden pozitív, hiszen jók a körülmények.