Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Puskás Akadémia FC II. csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 17. fordulójában, vasárnap 11 órakor a Puskás Akadémia FC II. vendége lesz csapatunk. A találkozó előtt ismerjük meg egy kicsit jobban a felcsútiak harmadosztályú gárdájával. A csapat ezen a néven a 2013/2014-es szezonban kezdte el pályafutását a Fejér megyei első osztályban. Ezt követően került fel az NB III. Nyugati csoportjába, ahol jelenleg is szerepel. A legjobb helyezését a 2018/2019-es évadban érte el, amikor is bronzérmet szerzett. A felcsúti együttesben a számos ifjú játékos mellett olyan rutinos labdarúgók szerepelnek, akik Somogy megyében is letették a névjegyüket, Magasföldi József Siófokon, míg Fodor Marcell Kaposváron. Utóbbi 2017-től 2020-ig erősítette csapatunkat, amellyel feljutott az élvonalba.

 

Jelen

A Puskás Akadémia FC második csapata 16 fordulót követően a tabella ötödik helyén áll. A Nagy Ádám vezette felcsútiak nagyszerűen kezdték az évadot, hiszen tizenegy fordulóig nem találtak legyőzőre, így ne is csoda, hogy ekkor még a tabella élén álltak. A 13. forduló megtörte a menetelést, ugyanis kikaptak Bicskén. A következő játéknapon megnyerték a Fehérvár II. elleni szomszédvári rangadót, azonban az elmúlt három forduló során már nem tudtak visszatérni a győztes útra. Előbb Komáromban játszottak döntetlent, majd elveszítették a Tatabánya elleni rangadót, míg az előző körben Balatonfüreden maradtak alul.

 

Egymás ellen

Csapatunk eddig hat alkalommal találkozott a Puskás Akadémia második csapatával a harmadik ligában. Az első találkozóra 2016. november hatodikán, Kaposváron került sor, de ez még nem hozott gólt. A visszavágón már kettő is esett, előbb Hujber Tamás, majd Hadaró Valentin vette be a Puskás II. kapuját, így elhoztuk a három pontot Felcsútról. A következő évadban mind a két összecsapás együttesünk sikerével ért véget. A Fejér megyei bajnokin négy-kettőre (videós összefoglaló itt), míg a kaposvárin kettő-nullára nyertünk (a mérkőzés ide kattintva nézhető vissza). Ezt követően három évig nem találkoztunk a Puskás II. csapatával. Az előző idényben, idegenben egy nagy vereségbe szaladtunk bele, hiszen négy-nullára kaptunk ki. A kaposvári visszavágó már nem hozott gólt, a mérkőzés ide kattintva nézhető vissza.