Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Puskás Akadémia FC II. csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 36. fordulójában, vasárnap 18 órakor a Puskás Akadémia FC II. lép pályára a Rákóczi Stadionban. A találkozó előtt ismerjük meg egy kicsit jobban a felcsútiak harmadosztályú gárdájával. A csapat ezen a néven a 2013/2014-es szezonban kezdte el pályafutását a Fejér megyei első osztályban. Ezt követően került fel az NB III. Nyugati csoportjába, ahol jelenleg is szerepel. A legjobb helyezését a 2018/2019-es évadban érte el, amikor is bronzérmet szerzett. A felcsúti együttesben a számos ifjú játékos mellett olyan rutinos labdarúgók szerepelnek, akik Somogy megyében is letették a névjegyüket, Magasföldi József Siófokon, míg Fodor Marcell Kaposváron. Utóbbi 2017-től 2020-ig erősítette csapatunkat, amellyel feljutott az élvonalba.

 

Jelen

A Puskás Akadémia FC második számú csapata 35 bajnoki fordulót követően 59 megszerzett pontjával a tabella hatodik helyét foglalja el. A Nagy Ádám irányította gárda az egyik legjobb formában lévő csapat a Nyugati csoportban, hiszen hat győzelmet aratott zsinórban. Sőt, már nyolc mérkőzés óta veretlen. Az elmúlt két mérkőzésen a gólzsákot is kinyitották a felcsútiak, hiszen a Balatonfürednek ötöt, míg az Andráshidának hatot lőttek Magasföldi Józsefék.

 

Egymás ellen

Csapatunk eddig öt alkalommal találkozott a Puskás Akadémia második csapatával a harmadik ligában, s három alkalommal hagyta el győztesen a játékteret. A felek első összecsapásán, melyet a 2016/2017-es szezonban rendeztek pedig gólnélküli döntetlen született Kaposváron. A legutóbbira viszont nem szívesen emlékszünk, hiszen a bajnokság őszi felében a felcsútiak sima, négy-nullás sikert arattak otthon, így van miért visszavágni vasárnap.