Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a BFC Siófok csapata van a célkeresztben.

 

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában megyei rangadót vár együttesünkre, ugyanis vasárnap 17 órakor a BFC Siófok lép pályára a Rákóczi Stadionban. A balatoniak csapatunk mögött, a 16. helyen állnak a tabellán, hiszen nem szerepelnek túl fényesen a bajnokságban. A legutóbbi öt bajnokijukon ugyanis vereséget szenvedtek, emellett pedig a MOL Magyar Kupából kiesetek. A siófoki klub így közös megegyezéssel szerződést bontott Waltner Róbert vezetőedzővel, aki csapatunkat a harmadosztályból az első osztályba vezette.

Waltner Róbert tavaly novemberben vette át a BFC Siófok irányítását és két Magyar Kupa, illetve tizennégy bajnoki meccsen dirigálta a sárga-kékeket. Az ősszel még jól ment a siófokiaknak, a téli szünetet követően azonban szétesetek, hiszen csupán egyszer tudtak nyerni. Akkor viszont nagyon, mivel öt gólt rúgtak idegenben a sereghajtó Debreceni EAC csapatának. A siófokiak, akik eddig viszonylag sok, 38 gólt szereztek a legutóbbi öt fordulóban csupán háromszor voltak eredményesek, hátul pedig igen sebezhetőnek bizonyultak, mivel tíz gólt is kaptak, s talán ennek is köszönhetően csúsztak vissza a tizenhatodik helyre, ráadásul mindösszesen két pontra vannak a kiesőzónától.

A két csapat eddig tizenkétszer találkozott egymással az első, illetve 13 alkalommal a másodosztályban. Az NB I.-ben csapatunk hatszor, míg a siófokiak négyszer nyertek, emellett pedig két iksz a mérleg. A második ligában már kiegyenlített a mérleg, hiszen a Siófok és csapatunk neve mellett is öt-öt siker áll három döntetlen mellett. Vasárnap pedig remélhetőleg már együttesünk számára lesz kedvező az örökmérleg.

A téli átigazolási időszaknak nem volt nagy jövés-menés a Balaton-partján, hiszen csak három játékost igazolt a Siófok. Közülük ketten, Szakály Attila és Varjas Zoltán pedig éppen csapatunkból tették át a székhelyüket a megye északi részére. Mellettünk még Cipf Dominik érkezett kölcsönbe a Budapest Honvédtól, illetve Erdélyi Botond távozott, aki szintén a Honvéd kölcsönjátékosa volt.