Megyei rangadóval folytatja a bajnokságot együttesünk, ugyanis a BFC Siófok érkezik a cukorgyári gödörbe a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában. A vassárnap 17 órakor kezdődő összecsapást ide kattintva lehet majd élőben követni.

 

A tabellán pont csapatunk mögött álló BFC Siófok érkezik vasárnap a cukorgyári gödörbe. A hátályban lévő kormányrendeletnek megfelelően a megyei rangadót is zárt kapuk mögött rendezik, de a Kapos TV ezt a találkozót is élőben közvetíti majd a YouTube csatornáján.

– Tisztában vagyunk azzal, hogy amióta nem lehetnek nézők a stadionokban sokkal többen követik a mérkőzéseket a televízión keresztül, mint amennyien az utóbbi időkben kijártak a meccsekre – mondta Várhidi Péter, csapatunk vezetőedzője. – Zárt kapuk mögött is egyértelmű, hogy szeretnénk nyerni és győzelemre játszani, ezért mindent megteszünk majd.

A Siófok nem a legjobb formában várja az összecsapást, hiszen az elmúlt öt bajnokin nem tudott pontot szerezni. A klub ráadásul a héten közös megegyezéssel szerződést bontott Waltner Róbert vezetőedzővel.

– Minden csapatnak van egy kialakult játéka, amelytől nem igazán térnek el, főleg, ha házon belülről érkezik az új edző – tette hozzá Várhidi Péter. – Nagy változásokra nem számítok, de az is tény, hogy egy klub életében az felbolygat mindent, amikor edzőváltás van. Erre mi nem készültünk, csak arra, hogy saját magunkat a legjobb állapotba hozzuk és tudjunk nyerni. A magyar futballban az tévhit, hogy lehet arra alapozni, hogy valamelyik csapat rossz formában van. Míg a külföldi bajnokságokban a rossz széria tartós, addig Magyarországon az a tapasztalat, hogy egyik hétről a másikra képes hatalmasat változni egy csapat és az egyéni teljesítmények is. Azt, hogy ez minek a következménye elég hosszú lenne kifejteni. A formából így felesleges kiindulni, legfeljebb a hozzáállásból fakadó problémák lehetnek ilyenkor negatív vagy éppen pozitív hatással a csapatra, illetve az, hogy kinek szavaz bizalmat az edző.

A megyei rangadót követően egy hosszabb, három hetes szünet következik a bajnokságban, ami remélhetőleg elég lesz arra, hogy a sérültek felépüljenek.

– Számunkra jól jön a szünet, mivel az elmúlt három mérkőzés nagyban befolyásolta a keret állapotát, így ez az egy hét azzal telt, hogy próbáltunk helyrehozni mindenkit, akit csak lehetett – tette hozzá csapatunk vezetőedzője. – Ennek a fényében próbáltunk úgy edzeni, hogy vasárnapra frissek legyünk, hiszen ez egy fontos mérkőzés következik.