Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal az SC Sopron van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának ötödik fordulójában, szerdán 19 órakor az SC Sopron csapata látogat a cukorgyári gödörbe. A találkozó előtt ismerjük meg egy kicsit jobban a hűség városának együttesével, amelyet 2018-ban alapítottak, miután a Soproni VSE nem kapott licencet a bajnokságban való indulásra. Az SC Sopron a megyei egyből kezdett mindent, új alapokról. Az első szezonjukban bronzérmet szereztek, majd a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a bajnokságot az élen zárta jobb gólkülönbségének köszönhetően, s vállalta az NB III-ban való indulást.

Az előző szezont így már az NB III. Nyugati csoportjában töltötték, s 61 pontot szerezve végül a hatodik helyen végeztek. A jelenlegi évadban az elmúlt négy forduló során négy pontot gyűjtöttek. A nyitófordulóban egy-nullára kaptak ki Pápán, majd a következő körben, hazai környezetben gólnélküli döntetlenre végeztek a Tatabánya ellen. A harmadik fordulóban (az előző szezonból kiindulva) egy meglepő vereséget szenvedtek el, hiszen öt-kettőre maradtak alul Balatonfüreden. Az első sikert az előző körben szerezték meg a soproniak, amikor is Kustor Noel találatával legyőzték az újonc Andráshidát. Németh Norbert tanítványainak a bajnokságban nem annyira megy a gólszerzés, de a MOL Magyar Kupában igencsak termelik a gólokat a soproniak. Az első fordulóban ugyanis tízszer is bevették a megye kettes Csolnok kapuját, míg a második körben négyet vágtak a megye egyes Koroncónak.

Az NB III. Nyugati csoportjának ötödik fordulóját a tizenötödik helyről várják a soproniak, míg együttesünk a tizennyolcadikról.