A csoportrivális Bicskei TC ellen folytatta szereplését csapatunk a MOL Magyar Kupa második körében. A Gárdony elleni sikert követően ismét egy harmadik ligás gárda állt együttesünk útjába, amely ezúttal kisebb sérülések miatt felforgatott védelemmel állt fel, hiszen Harsányi Dánielre és Czuczi Péterre sem számíthatott a szakmai stáb.

A mérkőzés első percei az ismerkedés jegyében teltek, egyik fél sem tudott igazi fogást találni a másikon. Az első negyed órát követően azonban jött egy hidegzuhany, amikor is Lassú Zsomborral akadt össze Borbély Ákos a büntetőterületen belül, a vendégek szélsője elesett, a játékvezető pedig azonnal a tizenegyespontra mutatott. Az véleményes ítéletet egykori játékosunk, Sóron Tibor hajtotta végre, aki nem hibázott, s megszerezte a vezetést a bicskeieknek. Fiatal, formálódó csapatunk azonban nem tört meg a bekapott gól után, próbálta felpörgetni a játékot, s tíz perc elteltével máris döntetlen állt az eredményjelzőn. Borbély Ákos beívelésére ugyanis nagyszerű ütemben érkezett Mayer Milán és nyolc méterről, kissé balról szép mozdulattal csúsztatott a hálóba. A szünetig felpörgött a mérkőzés, mind a két csapat szeretett volna előnnyel szünetre vonulni, azonban ezt a terv csak egyik oldalon működhetett. A vendégek bár közel álltak az újabb gólhoz, de Ipacs Péter nagy bravúrral védte Gaszner Roland közeli fejesét, az ellentámadásból pedig megszerezte a vezetést csapatunk: Bíró Dominik lövése még lepattant egy védőről, de pont Jancsó Buda elé, aki tizenhat méterről, nagy erővel lőtt a kapu jobb oldalába, így vert helyzetből fordított csapatunk. Sőt, a kétgólos előny is benne volt a levegőben, de vendégek kapusa, Kovács Dániel nagy bravúrt mutatott be Mayer Milán lövésénél.

A második félidő könnyedén hazai góllal kezdődhetett volna, egy formás támadás után Gál Mátyás került nagy helyzetbe, de lövése nem talált kaput. A másik oldalon viszont igen veszélyes volt a játékrész első lehetősége, azonban Ipacs Péter védte Lassú Zsombor bal alsóba tartó közeli lövését. Egy órányi játékot követően egyértelműen csapatunk irányította a mérkőzést, de egy védelmi megingás kis híján az előnybe került, azonban Gaszner Roland közeli lövését újabb bravúrral hárította Ipacs Péter, míg a kipattanót Sóron Tibor fölé vágta. Játékosaink bár fölényben voltak, de egy-egy hiba mindig csúszott a játékba, ezt pedig jól használták ki a bicskeiek, így igen körömrágósra sikerült a végjáték. Játékosaink viszont remekül őrizték meg az első félidőben megszerezett előnyt, így továbbjutottak a harmadik fordulóba.

 

Nagy Tamás: – Újra egy csoportellenfelet tudtunk legyőzni, így roppant büszke vagyok a fiúkra. Türelmesnek kell még lennünk, hiszen igen fiatal a csapatunk. Az első húsz percben nem kaptam vissza az előre megbeszélteket. Összességében voltak jó dolgaink, de talán most játszottunk a legrosszabbul, mégis nyertünk.

 

Csordás Csaba: – Nagyon élvezhető volt a mérkőzés, emiatt le a kalappal mind a két csapat előtt. Sikerült megszereznünk a vezető találatot, s úgy gondolom, hogy szinte az egész mérkőzést irányítottuk, bár a második félidőben a Kaposvár akár lezárhatta volna a továbbjutás kérdését. Sokat tettünk azért, hogy fordítsunk, több helyzetünk is volt, de ezekkel nem tudunk élni.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Bicskei TC 2–1 (2–1)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 150 néző. V.: Kubicsek (Jakab B., Mózsa).

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs – Zólyomi (Orsós T., a 83. percben), Lakatos G., Kaszás K., Borbély Á. – Gál, Zvara –János N. (Eleven, a 62. percben), Bíró D., Jancsó B. (Palkovics, a szünetben) – Mayer M. (Fehérvári, a 83. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Bicskei TC: Kovács D. – Grabant, Lapos, Vékony, Gaszner – Hirman, Mlinárcsik – Lassú, Popovics (Bajor, a 74. percben), Peinlich (Németh J., a 60. percben) – Sóron. Vezetőedző: Csordás Csaba.

Gólszerzők: Mayer M. (a 27. percben), Jancsó (a 35. percben), illetve Sóron (a 17. percben – 11-esből).

Sárga lap: Borbély Á. (a 16. percben), Kaszás K. (a 37. percben), Gál (a 80. percben), Orsós T. (a 89. percben), illetve Lassú (a 39. percben), Vékony (az 59. percben), Mlinárcsik (a 75. percben).