Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Soroksár SC csapata van a célkeresztben.

 

A Merkantil Bank Liga NB II. 18., újabb hétközi fordulójában, szerdán 18 órai kezdettel a Soroksár SC csapatát látjuk vendégül a cukorgyári gödörben. Mint arról már beszámoltunk klubunkat letarolta a koronavírus-járvány, így kértük a Soroksártól a mérkőzés halasztását. Egyelőre azonban még nem érkezett válasz, így ismerjük meg jobban soron következő ellenfelünket.

A budapesti klubot bár 1999-ben alapították, de jogutódja Soroksár AC csapatának, amely az 1934/1935-ös szezonban Magyar Kupát nyert. A klub ebben az időszakban tíz éven keresztül szerepelt az élvonalban. Jelenleg a másodosztályban szerepel az együttes, ahol 17 fordulót követően a kilencedik helyet foglalja el. A Lipcsei Péter vezette csapat eddig hat alkalommal hagyta el győztesen a játékteret, míg a hetedik sikerüket úgy szerezték, hogy a Szeged nem utazott el a mérkőzésre, így a Magyar Labdarúgó Szövetség három-nullával a javukra írta a találkozót. A Soroksár a pontjai nagy százalékát hazai környezetben gyűjti, hiszen eddig csak a Siófok, illetve a Szentlőrinc otthonában tudtak nyerni.

A két csapat közös történelme csak a másodosztályra koncentrálódik. A mérleg teljesen kiegyenlített, hiszen a nyolc mérkőzés során három kaposvári, illetve szintén három soroksári siker született, illetve két alkalommal nem bírtak egymással a felek. A gólszerzésben viszont csapatunk áll jobban, hiszen ebben 12–10-ra vezet együttesünk. A legutóbbi szezonban, amikor egy osztályban szerepeltünk a Soroksárral oda-vissza vertük a budapesti csapatot. Az utolsó mérkőzésre ráadásul minden Kaposvár szurkoló örömmel emlékezhet vissza, hiszen ezen ünnepelte csapatunk az NB I.-be jutást. A 2019 májusában vívott mérkőzésen együttesünk Nagy János duplájának, valamit Ádám Martin góljának köszönhetően tartottuk a cukorgyári gödörben a három pontot.