Az utolsó pillanatban vált csak biztossá, hogy csapatunk nem tud kiállni a Merkantil Bank Liga 17. fordulójában a Pécsei MFC ellen.

 

Mint arról korábban beszámoltunk a kötelező koronavírus tesztek során a felnőtt együttes keretéből csak hat mezőnyjátékos, illetve egy kapus produkált negatív COVID-19 mintát, így a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es csapatának labdarúgóival kiegészülve utazott volna csapatunk Pécsre. A Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi osztályának javaslata alapján azonban csapatunk nem vállalja a mérkőzést.

Klubunk az utolsó pillanatig mindent megpróbáltunk megtenni annak érdekében, hogy a játékosok pályára lépjenek és lejátszák a mérkőzést. Jelen pandémiás helyzetben azonban az elsődleges szempont az egészség és nem a futball.

– Mindenképp szerettünk volna a lejátszani a mérkőzést, melyen biztos, hogy a miénk lett volna az erkölcsi győzelem – mondta Baranyai Sándor, a klubunkat működtetető gazdasági Kft. ügyvezetője. – A szakmai stábbal közösen azon a véleményen voltunk, hogy ne adjuk oda ingyen adjuk a három pontot a Pécsnek. Emellett a fiataloknak is remek lehetőség lett volna ez a mérkőzés arra, hogy bemutatkozzanak a másodosztályú felnőtt bajnokságban.

Klubunk a hétfői napon a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es csapatának több játékosát is teszteli majd, hogy a szerdai, Soroksár elleni mérkőzésre már ki tudjunk állni.