Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Szekszárdi UFC csapata van a célkeresztben.

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 22. fordulójában Szekszárdi UFC otthonába utazunk. A vasárnap 16.00 órakor kezdődő találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit jobban a Tolna vármegyei együttessel.

Múlt
A klubot 1911-ben alapították, még Szekszárdi SC néven, majd az évek során az egyesület több névváltozáson is átesett. 1992-ben vette fel a Szekszárdi UFC nevet, s az utánpótlásnevelő-egyesülethez került a felnőtt csapat is, amely Dózsa néven több, mint húsz évig volt a másodosztály tagja. Jogutódként az új egyesület is a másodosztályban kezdett, de két évad után búcsúzott, s azóta jobbára a harmadosztályban szerepel, de voltak időszakok, amikor a negyedik vonalig süllyedt vissza a gárda. Erre leutóbb 2006/2007-es évadban volt példa, de azóta stabilan az NB III. tagja a Tolna vármegyei csapat. Az utóbbi évtizedek legjobb helyezését a 2012/2013-as idényben érte el a Szekszárd, amikor is ezüstéremnek örülhettek a Dráva csoportban. Az előző évadokat jobbára a középmezőny alján zárták, a legutóbbit például a tizenharmadik helyen fejezték be.

Jelen
A Szekszárdi UFC 21 fordulót követően 17 ponttal a kiesőzónában, az utolsó előtti helyen áll. A csapat eddig csak négy alkalommal nyert, s emellett ötször játszott döntetlent. Hazai pályán valamelyest jobb a tolnaiak mérlege, hiszen 11 pontot szereztek a Keselyűsi úton lévő stadionjukban. A tavaszt bár két vereséggel Mészáros István tanítványai, akik ezt követően kiesési rangadót nyertek a Dunaújváros ellen, majd a legutóbbi fordulóban pontot szereztek Mohácson, így egyáltalán nincsenek rossz formában.

Közös múlt
A Szekszárddal a másodosztályban összesen tizenhat alkalommal találkoztunk. Az első összecsapásra 1957. szeptember elsején került sor, Kaposváron. Ekkor a még Kinizsi néven szereplő csapatunk Márkus góljával és Mózsi duplájával végül három-kettőre nyert 3500 néző előtt. A harmadosztályban eddig egy alkalommal, a jelenleg is zajló idényben találkoztunk a Szekszárddal. Ekkor kettő-nullás sikert arattunk. Az örök mérleg nyelve felénk billen, hiszen kilenc győzelem szerepel a nevünk mellett, míg a szekszárdiak ezzel szemben ötször nyertek, három döntetlen mellett.