Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Szekszárdi UFC csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 7. fordulójában Szekszárdi UFC érkezik Kaposvárra. A szombaton 16.00 órakor kezdődő találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit jobban a Tolna vármegyei együttessel.

 

Múlt

A klubot 1911-ben alapították, még Szekszárdi SC néven, majd az évek során az egyesület több névváltozáson is átesett. 1992-ben vette fel a Szekszárdi UFC nevet, s az utánpótlásnevelő-egyesülethez került a felnőtt csapat is, amely Dózsa néven több, mint húsz évig volt a másodosztály tagja. Jogutódként az új egyesület is a másodosztályban kezdett, de két évad után búcsúzott, s azóta jobbára a harmadosztályban szerepel, de voltak időszakok, amikor a negyedik vonalig süllyedt vissza a gárda. Erre leutóbb 2006/2007-es évadban volt példa, de azóta stabilan az NB III. tagja a Tolna vármegyei csapat. Az utóbbi évtizedek legjobb helyezését a 2012/2013-as idényben érte el a Szekszárd, amikor is ezüstéremnek örülhettek a Dráva csoportban. Az előző évadokat jobbára a középmezőny alján zárták, a legutóbbit például a tizenharmadik helyen fejezték be.

 

Jelen

A Szekszárdi UFC hat fordulót követően egy ponttal a tabella utolsó helyén szerénykedik. A Tolna vármegyeiek az egyetlen pontot érő meccsüket Dunaújvárosban vívták, de ezen kívül csak vereség szerepel a nevük mellett. Kikaptak a Ferencváros második csapatától (5–0), a Bonyhád-Majostól (0–2), az MTK Budapest második együttesétől (4–1), az Iváncsától (0–3), míg a legutóbbi fordulóban a Mohácstól (1–2). A MOL Magyar Kupától már az első körben búcsúztak, hiszen kikaptak a vármegye egyes Bóly otthonában. A sok sikertelen mérkőzést követően a vezetőség a héten megköszönte Turi Zsolt vezetőedző munkáját. A helyét egyelőre a másodedző, Mészáros István veszi át, így már ő készíti fel a csapatot a kaposvári találkozóra.

 

Közös múlt

A Szekszárddal kizárólag a másodosztályban találkoztunk, összesen tizenhat alkalommal. Az első összecsapásra 1957. szeptember elsején került sor, Kaposváron. Ekkor a még Kinizsi néven szereplő csapatunk Márkus góljával és Mózsi duplájával végül három-kettőre nyertünk 3500 néző előtt. A legutóbbira pedig kereken húsz esztendeje, ekkor a szekszárdiak egy-nullára nyertek hazai pályán. Az örök mérleg nyelve felénk billen, hiszen nyolc győzelem szerepel a nevünk mellett, míg a szekszárdiak ezzel szemben ötször nyertek, három döntetlen mellett.