Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Szentlőrinc csapata van a célkeresztben.

 

A Merkantil Bank Liga NB II. hatodik, újabb hétközi fordulójában a Szentlőrinc SE vár csapatunkra. Az újonc baranyaiak stadionja még nem áll készen a másodosztályra, így a szerdán 17 óra 30 perckor kezdődő találkozót a Kozármislenyben rendezik.

A két csapat még nem találkozott egymással bajnoki mérkőzésen, így mindenképp egy történelmi találkozó elé néznek a felek. A két város távolsága miatt azonban a felkészülési időszakokban már többször is hangoltak egymás ellen az aktuális bajnoki idényre az együttesek.

A szentlőrinciek újoncként vágtak neki a másodosztálynak, ami egy nagy és izgalmas kaland a baranyaiaknak, hiszen még soha nem szerepeltek a harmadosztálynál feljebb. Ott viszont évek óta jó, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. Nem volt ez másképp az előző, koronavírus-járvány miatt félbeszakított szezonban sem, amikor is a második helyen zártak a Közép csoportban a Pécsi MFC mögött. Így a Magyar Labdarúgó Szövetség őket kérte fel a másodosztályú indulásra.

Az NB II. jól kezdődött a Sluka Marian csapatának, hiszen már a második fordulóban megszerezték az első sikerüket a Gyirmót FC Győr ellen, míg a harmadik fordulóban ikszeltek a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonában. Az első játéknapon egygólos vereséget szenvedtek a Szolnoki MÁV FC-től, de az utóbbi két fordulóban már két nagy pofont kaptak. Előbb ugyanis a Vasas FC 5–1-re, majd az FC Ajka 4–0-ra győzött ellenük.

A Szentlőrinci SE keretében több olyan labdarúgó is van, akik korábban megfordultak a Rákócziban, hiszen Slakta Balázs, Havas Attila, Kondor Kristóf és Vajda Roland is a baranyaiakat erősíti.

 

Így változott a Szentlőrinciek kerete:

Érkezett: Dulló Martin (Vác), Forgács Dávid (Paks – kölcsönbe), Frőhlich Roland (Bicske), Kapronczai Gergely (MTK Budapest – kölcsönbe), Kovács Dávid (Tiszakécske), Lehoczky Roland (MTK Budapest – kölcsönbe), Molnár Róbert (Soroksár), Nagy Barnabás (MTK Budapest – kölcsönbe), Sinkovits Dávid (szerb-magyar, Topolya – kölcsönbe), Sili Luka (III. Kerületi TVE – kölcsönbe), Slakta Balázs (Kaposvár), Törőcsik Péter (MTK – kölcsönbe).

Távozott: Horváth Ferenc (Nagyatád), Fekete Marcell (Szekszárd), Juhász László (Kozármisleny), Kovácsevics László (Ócsárd), Németh Kristóf Dániel (Szekszárd), Novak Popadic (szerb-magyar, FK Crvena Zvezda Novi Sad – Szerbia).