Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Tatabányai SC csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 26. fordulójában, vasárnap 14 órakor a Tatabányai SC otthonában, a Grosics Gyula Stadionban lép pályára csapatunk. A találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit a soron következő ellenféllel, melynek történelméről itt írtunk részletsebben.

 

Meccstörténelem

A két nagy múltú klub már mind a három NB-s osztályban összemérte tudását. Az élvonalban és a másodosztályban is 16-16 alkalommal találkoztak egymással. Az NB I.-es mérleg tatabányai fölényt mutat. A Komárom-Esztergom megyeiek kilenc, míg csapatunk öt alkalommal tudta bezsebelni a három pontot. Az NB II.-ben már megfordul a mutató, hiszen együttesünk tízszer is győztesen hagyta el a pályát, ez a tatabányaiaknak négyszer sikerült. A harmadik ligában csupán két mérkőzést vívtak a felek. Az elsőt a tatabányaiak nyilván szívesen elfelejtenének, hiszen hét-nullára kaptak ki a cukorgyári gödörben. A második mérkőzésre már ebben a szezonban került sor, ugyancsak Kaposváron. Ekkor egy közönségszórakoztató mérkőzésen megosztoztak a pontokon a felek. A találkozó ide kattintva nézhető vissza.

 

Jelen

A Tatabányai SC az elmúlt huszonöt forduló során tíz alkalommal hagyta el győztesen a pályát, míg kilencszer ért el döntetlent, s hat alkalommal maradt alul. Az így szerzett 39 ponttal pedig a tabella hetedik helyét foglalja el. Hazai környezetben eddig 11 bajnoki meccset vívott a Tatabánya, melyből ötöt nyert meg, s három-három alkalommal kapott ki, illetve szerzett egy pontot. A Bekő Balázs irányította csapat a tavaszi szezonban háromszor is győzött. Elsőként otthon a Sopron (3–2), ezt követően idegenben a Komárom (1–2), majd újra hazai pályán a Balatonfüred (2–1) ellen. Vereséget csak egyszer, a Pápa stadionjában szenvedett a gárda, amely a legutóbbi körben Andráshidán játszott nulla-nullás döntetlent.