Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Tatabányai SC csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának tizedik fordulójában, szerdán 16 órakor a Tatabányai SC otthonában, a Grosics Gyula Stadionban lép pályára csapatunk. A találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit a soron következő ellenféllel, melynek történelméről itt írtunk részletsebben.

 

Meccstörténelem

A két nagymúltú klub már mind a három NB-s osztályban összemérte tudását. Az élvonalban és a másodosztályban is 16-16 alkalommal találkoztak egymással. Az NB I.-es mérleg tatabányai fölényt mutat. A Komárom-Esztergom megyeiek kilenc, míg csapatunk öt alkalommal tudta bezsebelni a három pontot. Az NB II.-ben már megfordul a mutató, hiszen együttesünk tíz alkalommal is győztesen hagyta el a pályát, ez a tatabányaiaknak négyszer sikerült. A harmadik ligában csupán három mérkőzést vívtak a felek. Az elsőt a tatabányaiak nyilván szívesen elfelejtenének, hiszen hét-nullára kaptak ki a cukorgyári gödörben. A következő, ugyancsak kaposvári, közönségszórakoztató mérkőzésen megosztoztak a pontokon a felek. A találkozó ide kattintva nézhető vissza. A legutóbbi összecsapáson, Tatabányán pedig a gólnélküli első félidőt követően Mayer Milán tizenegyesével szereztünk vezetést, melyre még tudtak felelni a hazaiak Gyürki Gergely révén, de ezt követően Stefan Vladul és Mayer Milán is betalált, így csapatunk elhozta a három pontot a Grosics Gyula Stadionból.

 

Jelen

A Tatabányai SC az elmúlt kilenc forduló során húsz pontot gyűjtött, aminek köszönhetően a harmadik helyről várja a szerdai bajnoki összecsapást. Gyürki Gergely csapata hazai pályán remekül szerepel, hiszen Teskándnak (5–2) és a Gyirmót második csapatának (5–1) is öt gólt rúgott, de megverte a Komáromot (3–1) és az ETO Akadémiát (2–1) is. Csupán a Bicske tudott ebben a szezonban ponttal távozni a bányászvárosból (2–2). Idegenben is csak egyszer maradt alul a Tatabánya, amely Érden kapott ki egy-nullára, de Móron (1–5) és Balatonfüreden (1–2) is bezsebelte a három pontot, míg a MOL Fehérvár FC II. otthonában egy gólnélküli döntetlenre futotta a Komárom-Esztergom megyeiektől. A MOL Magyar Kupában az első fordulóban az FSC Hegykőt kiütötte (0–7) a Tatabánya, majd a második fordulóban egy nullára kikapott, így kiesett a Balatonfüred elleni csoportrangadón.