A tabella 15. helyéről érkező, eddig nem túl jól szereplő Komárom VSE ellen szerette volna tovább gyarapítani pontjai számát csapatunk. Ezen a mérkőzésen újra a kezdőben kapott lehetőséget az eddig hét gólig jutó, de mostanáig sérüléssel bajlódó Pintér Norbert, illetve a kispadra már leülhetett Gál Mátyás és Zvara Dávid is. A sérültek listája viszont nem lett rövidebb, hiszen Kálmán Szilárddal és Kovács Lajossal bővült erre a mérkőzésre. Ennek ellenére csapatunk az első perceket jól kezdte, hiszen már a másodikban védenie kellett Bánfalvi Dánielnek, miután Horváth Balázs átlövése remekül tartott a bal alsóba, majd fél perc múlva Bíró Dominik estében lőtt fölé Mayer Milán csúsztatása után, kicsivel később pedig Ekker Milán átlövésében volt némi veszély. A következő nagy lehetőség azonban a vendégek előtt adódott. A 14. percben egy jó kiugratást követően Köles János lépett ki a védők közül, mielőtt beérték volna tizenhat méterről lőtt, Mikler Dániel óriási bravúrral védett. Tíz perc elteltével viszont már nem tudott védeni kapusunk, amikor Horváth Marcell beívelésére Nagy Zalán érkezett, s tizenkét méterről fejelt a kapuba (0–1). A 33. percben a kétgólos előnytől sem álltak távol a komáromiak, hiszen Tóth György indult meg a félpályáról, aminek következtében kettő a kettő ellen támadtak a vendégek, majd az akció végén Tóth György öt méterről, ziccerben a felső kapufát találta telibe. A folytatásra csapatunk felpörgette a mérkőzést, melyet rengeteg apró szabálytalanság tarkított, ami nem kedvezett a játékunknak. A játékrész utolsó percében azonban így is megszülethetett volna az egyenlítő találat, hiszen Bíró Dominik remek ütemben ugratta ki Borbély Ákost, akinek közeli lövésébe belevetődött Bánfalvi Dániel.

A második játékrészre nagyobb iramot próbált diktálni együttesünk, majd egy véleményes tizenegyes-szituációs is felpaprikázta a kedélyeket, miután Mayer Milán esett el gólhelyzetben a védők szorításában, de játékvezető sípja néma maradt. A folytatásban bár csapatunk lényegesen többet birtokolta a labdát, de az igazán veszélyes lehetőségek hiányoztak a játékból. A 76. percben adódott csak egy nagy egyenlítési lehetőség, miután Grabarics Máté ugratta ki Zólyomi Dávidot, aki balról kevéssel lőtt a bal kapufa mellé.

A hajrában a szurkolók támogatásával ment előre a csapatunk, amely mindent megtett a sikeréért, de ezúttal nem tudott a kapuba találni, így elmaradt a várt pontszerzés.

 

Horváth Rudolf: – Először is köszönöm a szurkolók kitartását, hiszen az utolsó percig támogatták a csapatot. Sokat jelent, hogy ilyen fájó vereség alkalmával is mellettünk voltak. A mérkőzést nagyon passzívan kezdtük. Tudtuk, hogy a Komárom fő fegyvere a kontra, voltak is veszélyes ellentámadásaik és a góljuk is ebből született. Magunkat okolhatjuk a vereségért, mivel elment úgy a meccsből egy jelentős rész, hogy nem helyeztük kellő nyomás alá az ellenfelet. Ezen változtatunk kell hazai pályán, bárki is az ellenfél fel kell vállalnunk a bátor támadójátékot, amit várnak tőlünk. Amit felépítettünk négy-öt fordulón keresztül, illetve a kupában, azt most leromboltuk. Nem szabad keseregni, hiszen szerdán egy kőkemény mérkőzés, egy rangadó vár ránk Tatabányán, ahol egy győzelemmel feledtethetjük ezt az újabb kínos hazai vereséget.

 

László Péter: – Egy küzdelmes mérkőzés volt, erre számítottunk, hiszen tudtuk az elemzések alapján, hogy nehéz ellenfél a Kaposvár. Mi egy újjáalakuló, fiatalokkal teli csapat vagyunk, amelynek az utolsó percig küzdenie kell a pontokért. Ezt ezen a meccsen is láthatták a szurkolók, hogy egy csupaszív csapat vagyunk.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Komárom VSE 0–1 (0–1)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 260 néző. V.: Jakab Á. (Szkrajcsics P., Sáfárik P.).

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler – Ekker, Heil, Kocsis B., Böndi – Horváth B. (Zólyomi, az 58. percben), Pintér M. (Grabarics, a 70. percben) – Borbély Á., Pintér N., Bíró D. (Szederkényi, az 58. percben) – Mayer Milán. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Komárom VSE: Bánfalvi – Schiller, Nagy T., Horváth M, Jóna (Szecsődi, a szünetben) – Peszmeg (Juhász R., az 55. percben) – Milos (Nagy L., a 70. percben), Köles, Nagy Z., Sandal (Pulai, a 70. percben) – Tóth Gy. (Vincze, a 88. percben). Vezetőedző: László Péter.

Gólszerző: Nagy Z. (a 24. percben).

Sárga lap: Mayer Milán (a 33. percben), Heil (az 55. percben), Ekker (az 56. percben), Grabarics (a 81. percben), illetve Milos (a 69. percben), Pulai (a 80. percben), Schiller (a 89. percben).

 

 

Kaposvári Rákóczi FC–Komárom VSE 0–1