Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal az Újpest FC csapata van a célkeresztben.

 

 

Együttesünk az OTP Bank Liga NB II. 22. fordulójában az Újpest FC gárdáját látja majd vendégül a Rákóczi-stadionban, hiszen a két együttes a Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyegének rossz állapota miatt felcserélte a pályaválasztói jogokat. A szombaton 17 órakor kezdődő mérkőzést csapatunk a tizenkettedik, míg a fővárosi lila-fehérek a nyolcadik helyről várják, akárcsak a 11. forduló előtt.

Az őszi összecsapás jól indult csapatunk számára, hiszen Balázs Zsolt már az ötödik percben megszerezte számunkra a vezetést, de az újpestiek a szünet előtt fordítani tudtak. A második játékrészben egy gyors gólváltás után nyílttá vált az összecsapás, de elmaradt csapatunk pontszerzése.

A téli átigazolási szezonban az Újpestet egy igen nagy érvágás érte, hiszen a bajnokság gólkirály-jelöltje, Feczesin Róbert a másodosztályú Vasashoz szerződött. A tavaszi szezonban még nem is nyertek mérkőzést, hiszen a január rajt egy négygólos debreceni vereséggel kezdődött számukra. Ezt követően a MOL Fehérvár FC, majd a legutóbbi fordulóban a ZTE verte őket egy góllal. A kettő között egy pontot szereztek Mezőkövesden, míg a stadionjuk gyepszőnyegének használhatatlansága miatt elhalasztották a Ferencváros elleni derbit. Emellett a Magyar Kupából is kiestek a lila-fehérek, akik az elmúlt hat tétmérkőzés során csak háromszor találtak az ellenfelek kapujába.

 

A téli átigazolási szezon során így változott az Újpest FC kerete:

Érkezett: Bacsa Patrik (Diósgyőr), Andreias Calcan (román, FC Viitorul Constanta – Románia), Jakub Sedlácek (szlovák, Pohronie – Szlovákia, szabadon igazolhatóként), Tomori Zoltán (Budapest Honvéd II). Kölcsönbe érkezők: Corso Moussa Traoré (guineai, Vasalunds IF – Svédország). Kölcsönből visszatérők: Novothny Soma (Puszan IPark – Dél-Korea). Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Csongvai Áron.

Távozott: Fadgyas Tamás (Nyíregyháza Spartacus), Feczesin Róbert (Vasas), Kovács Lóránt (romániai, Sepsi OSK – Románia), Karol Mészáros (szlovák, SK Dynamo Ceske Budejovice – Csehország), Bojan Szankovics (montenegrói, Irtis Pavlodar – Kazahsztán).