A pályaválasztói jogok felcserélése miatt ismételten hazai környezetben lép pályára csapatunk az OTP Bank Liga NB I. 22. fordulójában. A szombaton 17 órakor kezdődő mérkőzéssel zárul csapatunk számára a bajnokság második köre.

 

Egyik csapat sem várja jó formában a szombaton 17 órakor kezdődő összecsapást, hiszen sem játékosaink, sem az újpesti labdarúgók nem nyertek még tétmérkőzést a 2020-as esztendőben. A felek ezen szeretnének változtatni az OTP Bank Liga második körének zárófordulójában.

– Sajnos nem sok sikerélményünk volt ebben a szezonban, ami megviseli a játékosokat, a szakmai stábot és a klub dolgozóit is – fogalmazott Waltner Róbert, csapatunk edzője. – A Kispest ellen, igaz, hogy kikaptunk, de jól játszottunk és mindent megtettünk a győzelemért, mindenki kihozta magából a maximumot, de még így sem sikerült. Ezt valamilyen szinten lehet sikerélménynek nevezni, hogy legalább a játék jó és küzdünk a győzelemért, de ez mégsem az igazi. Ez mindenkit megvisel, lelkileg nagyon megterhelő ez a kudarcsorozat. Ráadásul szerda-szombat ritmusban játszunk, így csak két-három nap áll rendelkezésre ahhoz, hogy összekaparjuk a csapatot, hogy felemelt fejjel csinálják tovább a dolgukat, ne adják fel, menjenek és küzdjenek tovább. A játékosoknak nehéz mindig a maximumot adniuk, így meg pláne, hogy nincs sikerélmény. Azon dolgozunk, hogy az Újpest elleni mérkőzésre a lehető legjobban készítsük fel a csapatot, hiszen bízunk abban, hogy sikerül majd nyerni, mivel az önbizalmat és hitet adna. Könnyű kívülállóként azt mondani a játékosoknak, hogy játszanak önbizalommal, de csak a győzelmek adnak önbizalmat. Sajnos, hónapok óta tart ez a rossz sorozat, amihez nem lehet hozzászokni, főleg úgy, hogy az előző szezonban sikert-sikerre halmoztunk. Lelkileg nagyon erősnek kell maradnunk, de azt lehet látni, hogy nem zuhantunk össze, hiszen nem öt-hat gólokkal kapunk ki. Nem adjuk fel, csináljuk tovább, de nem könnyű a helyzetünk. Bíztam abban, hogy sikerül majd továbbjutnunk a Magyar Kupában, de sajnos több játékoson nem ezt éreztem. Tették a dolgukat, de hiányzott a hitük és kevesen játszottak jól. Az Újpest ellen remélem, úgy játszunk majd, mint a Kispest ellen és ez játékos ezúttal győzelemmel fog majd párosulni. Nem úgy megyünk ki a pályára, hogy feladjuk, mert ez az út nem vezet sehová. Megteszünk mindent a sikerért, hiszen mikor kapujuk el az Újpestet, ha nem most. Újpesten viszont ugyanezt gondolják, hogy ezen a mérkőzésen nyerni kell, így nem lesz egyszerű találkozó. Ráadásul, az Újpest sem olyan gyenge csapat, hiába mutatja ez a formája. Viszont mi sem vagyunk annyira gyengék, hogy csak három győzelmünk legyen egy szezonban. Nem veszíthetjük el a hitünket, dolgoznunk kell tovább, nem szabad feladnunk.