Együttesünk a Merkantil Bank Liga 33. fordulójában a Vasas ellen lép pályára. A vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapás előtt ismerjük meg jobban az ellenfelet.

 

Az1911. március 16-án alapított Vasas a magyar labdarúgás egyik legsikeresebb és legpatinásabb klubjai közé sorolható. A fővárosi együttes története során hat alkalommal nyerte meg a magyar első osztályt, míg négyszer hódította el a Magyar Kupát. Az agyalföldi klubnál, a múltra való tekintettel nem is lehet más célkitűzés, mint az NB I.-es szereplés. A csapat így igencsak megerősítette a keretét a szezon előtt, de a várt eredmények elmaradtak az őszi szezonban. A rajtnál beragadt a Vasas, ez pedig már augusztusban az addigi vezetőedző, Bene Ferenc állásába került. A tréneri feladatokat átmenetileg Tóth András másodedző vette át, majd szeptember elején Schindler Szabolcs lett a Vasas FC új vezetőedzője. A télen a korábbi válogatott Berecz Zsomborral erősödött tovább a fővárosi piros-kékek kerete. A csapat fokozatosan lépet egyre feljebb a tabellán, s az előző fordulóban, az Ajka elleni három ponttal pedig átvette a vezetést, így éllovasként érkezik a cukorgyári gödörbe.

A két klub közös történelme igen hosszúra nyúlik vissza. Ráadásul az első összecsapásra minden Rákóczi szurkoló meleg szívvel emlékszik vissza. Csapatunk első NB I.-ben eltöltött szezonja ugyanis egy Vasas elleni, hazai bajnokival indult, melyen Burcsa Győző duplájával a cukorgyári gödörben maradt a három pont. A győzelemnek pedig, a városi legenda szerint annyira örült egy néma szurkoló, hogy visszatért a hangja. Az első NB I.-es bajnokin elért siker pedig megadta az alaphangot a remek Vasas elleni meccskehez, hiszen az örökmérleg nyelve együttesünk felé billen. A 26 első osztályú mérkőzésből csapatunk tizenkettőt nyert meg, míg négy döntetlen mellett tíz angyalföldi győzelem született. A másodosztályban még jobb klubunk aránya, hiszen hét találkozóból kettőt nyertünk meg, míg négy meccs ért véget döntetlennel. Az agyalföldiek elleni, másodosztályú veretlenségi sorozat az őszi mérkőzésen szakad meg, amikor Feczesin Róbert góljának köszönhetően az Illovszky Rudolf Stadionban tartotta a három pontot a Vasas FC.