Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Zsámbéki SK csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 38. fordulójában, vasárnap 17 órakor Zsámbéki SK érkezik a Cseri úti Sportcentrumba. A találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit jobban a Pest megyei klubbal.

 

Múlt

A Zsámbéki Sport Kört 1948-ban alapították, a klub színe zöld és fehér. Az alapítástól számított második évben szerepelt először bajnoki keretek között a klub, majd egy közel tíz éves szünet következett. A hatvanas évektől a kezdve a Pest megyei bajnokságokban szerepeltek, majd 1996-tól a Komárom-Esztergom megyeiben. Az ezredfordulón jutott fel az NB III.-ba, ahol hat szezont töltött a csapat, majd kiesett. Három év múlva viszont újra feljutott, de ekkor már csak két szezonra. 2011-től a Komárom-Esztergom megyei első osztályban szerepeltek, ahonnét az előző idényben jutottak fel.

 

Jelen

A Zsámbéki SK az utolsó fordulót megelőzően a sereghajtó, huszadik pozíciót foglalja el, s az már korábban eldőlt, hogy búcsúzik ettől az osztálytól. Szamosszegi Gábor tanítványai eddig 13 pontot gyűjtöttek, hiszen háromszor hagyták el győztesen a pályát, további négy alkalommal szereztek egy pontot, míg többi találkozón vereséget szenvedtek. Ennek ellenére van tartása a csapatnak, hiszen rendre szoros mérkőzéseket vív, próbálja megnehezíteni az ellenfelei dolgát.

 

Egymás ellen

A Zsámbéki SK csapatával eddig csak egy alkalommal találkoztunk, meghozzá a jelenleg is zajló évad 19. fordulójában. Ekkor Kálmán Szilárd és Mayer Milán góljaival, valamint Pintér Norbert duplájával négy-nullás győzelmet arattunk a romtemplomáról híres városban.