Vasárnap 17 órai kezdettel, a Cseri úti sportcentrumban, a Zsámbéki SK ellen vívjuk a szezon utolsó mérkőzését.

 

Az utolsó, 38. fordulójához érkezett az NB III. Nyugati csoportjának 2022/2023-as kiírása. A zárónapon a Zsámbéki SK csapatát fogadjuk majd a Cseri úti sportcentrumban, ahol szeretnénk győzelemmel búcsúzni a szezontól.

– Szeretnénk győzelemmel zárni a szezont és ezzel együtt javítani a hazai mérlegünkön – mondta Kis-Fónai Máté, csapatunk fiatal középpályása. – Szerintem nem lesz nehezebb mérkőzés, azért, mert nincs veszítenivalójuk, a kiesés miatt a játékosok nem biztos, hogy annyira motiváltak lesznek.

Jelenleg 57 ponttal a nyolcadik helyen állunk, de egy győzelemmel, illetve a Bicske vereségével egy hellyel jobb pozíció is elérhető.

– Igen van célkitűzésünk: szeretnénk minél feljebb végezni a tabellán, amennyire a lehetőségek adottak – tette hozzá Kis-Fónai Máté.

A formánkra nem lehet most panasz, hiszen négy mérkőzés óta nem találtunk legyőzőre, pedig az előző mérkőzésen a Kelen SC csapata mellett a körülményekkel is meg kellett küzdeni, hiszen helyenként bokáig ért a víz a pályán.

– Nehéz volt alkalmazkodni a pályához, nekem nem is sikerült annyira jól – mondta Kis-Fónai Máté. – Nem könnyű ilyen pályán játszani, mert egyes részeken megállt a labdát, máshol pedig felgyorsult a vizes talajon.

Fiatal középpályásunk az előző mérkőzésen léphetett első ízben kezdőként pályára, a bizalmat pedig góllal hálálta meg.

– Nem vagyok izgulós típus, inkább felspanolt hogy kezdőként léphettem pályára – tette hozzá Kis-Fónai Máté, aki a góljára így emlékszik vissza: – Egy szöglet utáni kavarodás után elém pattant a labda, amit egy átvétel után ellőttem, de elsőre blokkolták, viszont visszapattant elém, felnéztem és láttam, hogy a kapu jobb oldalán van egy rés, ahol lepasszoltam a labdát. Jó érzés volt, hogy az első meccsemen, amin kezdtem gólt tudtam szerezni. A barátaim és a csapattársaim is gratuláltak a találatomhoz.

Kis-Fónai Máté mellett a Kelen ellen több, saját nevelésű fiatal labdarúgónak is szerepet osztott vezetőedzőnk, Horváth Rudolf.

– Van jövőnk, érződik, hogy a klub próbál a fiatalokra építeni és lehetőséget adni számunkra – tette hozzá Kis-Fónai Máté. – Úgy vélem, vezetőedzőnk, Horváth Rudolf bízik bennünk, fiatalokban és a lehetőségekhez mérten próbál szerepet adni.

A 18 esztendő Kis-Fónai Máté a felnőtt csapat mellett rendre szerepet kap az U19-es együttesben is. Az elején még nehéz volt számára, hogy két helyen is helyt kell állnia, de mára már teljesen hozzászokott.