Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a ZTE FC csapata van a célkeresztben.

Kiesési rangadóval indul újra csapatunk számára az OTP Bank Liga NB I. küzdelemsorozata. Pénteken 20 órai kezdettel ugyanis a szintén kieső helyen álló ZTE FC látogat a cukorgyári gödörbe. A zalaiak jobb helyzetből várhajták a találkozót, hiszen ugyanannyi ponttal állnak a tabellán, mint a már bent maradó helyen tartózkodó Paksi FC. Emellett pedig az elmúlt két találkozó is az ő sikerükkel ért véget. A koronavírus-járvány miatt azonban két hónapra felfüggesztették a bajnokságot, ez idő alatt pedig új erőre kaptak labdarúgóink, akik mindent meg fognak tenni a hátralévő nyolc mérkőzésen annak érdekében, hogy minél több ponttal zárja a csapat a bajnokságot.

A keretünkben több olyan labdarúgó is van, aki korábban megfordult a ZTE csapatában, hiszen Pogacsics Krisztián, Fodor Marcell, Nagy Tamás, Balázs Zsolt Szakály Attila is szerepelt korábban Zalaegerszegen. Utóbbit kérdeztük, hogy mit vár a szombati mérkőzéstől.

– Szép éveket töltöttem el zalaegerszegi együttesben, amely akkor a másodosztályban szerepelt – emlékezett vissza Szakály Attila, csapatunk középpályása. – Az elsőben még alakult, formálódott a csapat, de a másodikban már a feljutásért küzdöttünk. Ez végül nem sikerült, hiszen a harmadik helyen végeztünk, pont a Mezőkövesd előzött meg minket.

A 2019/2020-as szezonban eddig két alkalommal találkoztunk a Zalaegerszeggel, s ezek mindegyike két-fehér sikerrel zárult. A két csapat örökmérlegének nyelve a zalaiak felé billen, hiszen eddig tizennégy alkalommal tudtak nyerni, hat kaposvári siker ellenében, míg nyolcszor született döntetlen.

– Az előző szezonban oda-vissza meg tudtuk verni a Zalaegerszeget, amely azóta nagyon átalakult, hiszen eléggé megerősítették a keretüket – tette hozzá Szakály Attila. – A koronavírus-járvány után nehéz megjósolni, hogy milyen formában vannak a csapatok. A miénk eléggé jó állapotban van, így mindenképpen győzni szeretnénk, mert a három pont jó alapokat adna a folytatáshoz.