Az OTP bank Liga NB I. 26. fordulójában a szintén kieső helyen álló ZTE FC csapatát látja vendégül együttesünk. A pénteken 20 órakor kezdődő összecsapást már nézők előtt rendezik meg klubunk.

 

Megközelítőleg kéthónapnyi szünetet követően ismét tétmérkőzésen lép pályára csapatunk. Ráadásul egy igen fontos mérkőzésen szólítják majd pályára labdarúgóinkat, hiszen a szintén kieső helyen álló ZTE látogat a somogyi megyeszékhelyre.

– Számomra mindig különleges a Zalaegerszeg elleni mérkőzés – mondta csapatunk edzője, Waltner Róbert, aki bajnoki és gólkirályi címet is szerzett a zalai klub színeiben. – Nem titkolom, hogy közel áll a szívemhez a csapat, de jelen pillanatban a Kaposvár sikereiért dolgozom. Erre a kilencven percre félre kell tenni az érzelmeket, hiszen mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk.

Együttesünk a felkészülés soroán két edzőmérkőzést vívott a szintén élvonalbeli Pakssal, de pénteken már bajnoki pontokért megy a küzdelem.

– Várjuk, hogy újra mérkőzést játszhassunk, hiszen a karanténidőszak senkinek sem volt jó –mondta Waltner Róbert. – A játékosok csak otthon edzettek, de csak futni tudtak, ami elég monoton labda nélkül. Becsületükre legyen mondva, hogy mindenki elvégezte a munkát. Örülünk neki, hogy minden visszaállt a régi kerékvágásba, hiszen újra közösen edzünk és végre mérkőzést is tudunk játszani. Az utolsó két bajnoki mérkőzésen már nem volt rendbe a társaság önbizalma a sok vereség miatt. Ebből úgy látom, hogy kilábaltak, így bizakodva várjuk a folytatást.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a hátralévő nyolc bajnoki mérkőzésre bevezette, hogy egy csapat ötször cserélhet egy mérkőzés során, azonban a játékot továbbra is csak háromszor lehet megszakítani emiatt.

– Sajnos kevesen vagyunk a sérülések miatt, így az elmúlt edzéseken nem tudtuk azt a taktikai játékot játszani, amit szerettem volna – nyilatkozta Waltner Róbert. – Így egy másfajta edzéssel készültünk a pénteki mérkőzésre. A keretünk nem elég bő, így nem tudok annyira rotálni, ezért nem tudom, hogy kihasználjuk-e mind az öt cserelehetőséget. Elképzelhető, hogy újoncot avatunk a hátralévő mérkőzéseken, hiszen Keresztes Zalán hetek óta velünk ezd.