Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a ZTE FC csapata van a célkeresztben.

Van párhuzam a két együttes között, hiszen csapatunk és a ZTE is az előző szezonban vívta ki azt, hogy ismét a legjobbak között szerepelhessen. A Merkantil Bank Liga NB II. előző kiírásban csapatunk oda-vissza verte a zalaiakat, s ezzel a most zajló bajnoksásban is elégedettek lennénk. Főként annak tükrében, hogy eddig egyik csapat sem tudott még pontot szerezni az élvonalban. Bízunk benne, hogy ez együttesünknek sikerül előbb.

– A tavalyi szezonban is nagyon vártam a ZTE elleni mérkőzéseket – fogalmazott Pogacsics Krisztián, csapatunk kapusa. – Zalaegerszegen születtem, ott nőttem fel, ott tanultam meg a labdarúgás minden fortélyát. Imádom a szurkolókat és a várost, de szombaton félre kell tennem az érzelmeket. Fontos lenne számunkra a győzelem, hiszen el akarjuk kezdeni a pontok gyűjtögetését. Nem számítunk egyszerű mérkőzésre, úgy gondolom, hogy nem lesz sok dolga a kapusoknak, inkább taktikai csata alakulhat ki. Egy jó ki-ki meccset várok, amelyből remélem, mi jövünk ki győztesen.

 

A két klub eddig 26 első osztályú mérkőzésen találkozott egymással. A mérleg a zalaiak felé billen, hiszen 12 mérkőzést nyertek meg, míg együttesünk csak hatot, de szombaton lesz lehetőség a javításra.

 

A zalaiak bombaigazolást jelentettek be a héten, hiszen a ZTE csapatában folytatja pályafutását Stieber Zoltán, aki legutóbb D.C. Unitedet erősítette. A sárvári születésű játékos megfordult korábban neves angol és német csapatoknál is. A válogatottban eddig 26 alkalommal lépett pályára, s három gólt szerzett.

 

Így alakult át a nyáron a ZTE FC kerete:

Érkezett: Demjén Patrik (MTK Budapest), Gergényi Bence (Bp. Honvéd), Oleh Hologyuk (Haladás), Eduvie Ikoba (Dartmouth College), Nikola Mitrovics (Kesla FK), Radó András (PAFC), Stieber Zoltán (D. C. United), Bolla Bendegúz (Fehérvár – kölcsönbe), Tamás Krisztián (Fehérvár – kölcsönbe), Zöldesi Illés (Kisvárda – kölcsönből vissza).

Távozott: Farkas Balázs (Soroksár SC), Gajdos Zsolt (Szeged-Csanád GA), Macher Dávid (Hévíz), Szmola Bálint (Vasas), Aljosa Vojnovic (Kaposvár), Szökrönyös Dániel (NK Nafta – kölcsönbe), Novák Csanád (Haladás – kölcsönbe).