Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett klubunk, amely egy évre szóló reklámszerződést kötött a Szabadics Zrt. építőipari vállalattal.

 

Újabb vállalat támogatja abban az OTP Bank Liga NB I-ben szereplő labdarúgó-csapatunkat, hogy elérje célját, azaz jövőre is a legjobbak között szerepelhessen. A Szabadics Zrt. csütörtök délután reklámszerződést kötött klubunkkal, melynek értélmében az építőipari cég nyolcvan millió forinttal támogatja az együttest.

– A csapat a megyei bajnokságból indulva évről-évre verekedte vissza magát egészen az első osztályig – fogalmazott a szerződéskötés előtt F. Néber Ákos, együttesünk ügyvezetője. – Büszkék lehetünk rá valamennyien, de a legmagasabb osztálynak való megfelelés nem kis kihívást jelent majd a csapat számára. Szerényen tudtunk erősíteni, valamint a többi csapathoz képest szerény anyagi körülmények között próbáljuk felvenni a harcot a többiekkel és helyt állni az első osztályban. Ezért is fontos a csapat életében ez a nap, amikor is egy olyan reklámszerződés aláírása előtt állunk, amelynek köszönhetően a csapatvezetés jobb feltételeket tud biztosítani azoknak a labdarúgóknak, akik kiharcolták, hogy újra első osztályú csapata legyen Kaposvárnak, valamint azoknak, az új játékosoknak, akik velük vállvetve fognak mindent megtenni azért, hogy ez ne csak egy átmeneti időszak legyen a csapat életében. Ezúton is szeretnénk megköszönni Szita Károly polgármester úrnak a támogatást, aki nem véletlenül kapta meg az ezüstérmet az előző szezon végén, hiszen jelentős szerepe van a csapat feljutásában és ennek a reklámszerződés létrejöttében is. Ígérjük, hogy méltóak leszünk erre a támogatásra. Külön köszönjük a Szabadics Zrt-nek, hogy létrejöhet ez a reklámszerződés, amelynek köszönhetően sikerülhet megragadnunk az első osztályban és akkor jövőre megújíthatjuk együttműködésünket.

 

Szita Károly, Kaposvár megyei jogú város polgármestere történelmi áttekintéssel kezdte beszédét, melyben kiemelte a Rákóczi múltjának főbb állomásait. Hozzátette: Kaposvár 198 millió forintot költ a futballra, beleértve ebbe az élcsapatot, az akadémiát, a létesítményeket.

– Akkor él igazán egy identitás, a valahova tartozás érzése, ha ismerjük a múltat – hangsúlyozta a városvezető. – 1923. augusztus 15-én alapították meg a Rákóczi SC-t, a cukorgyári dolgozók és a Pécsi utcai általános iskola tanárai. Két év múlva épült meg a cukorgyári gödörben a mára már többször is megújult pálya. A negyvenes években jöttek az első kaposvári sikerek, amikor Avar István lett a Rákóczi játékos-edzője, majd a katonai szolgálatai miatt Schlosser Imre vette át a csapat vezetését. A következő sikeres év 1960, amikor Bene Ferenc, aki még tizenhat éves sem volt a Kinizsibe jött, majd Újpestre vitte az útja. Mathesz Imrével, aki 1973-ban érkezett Kaposvárra, bajnokságot, bajnokságra nyerve eljutott a csapat az NB I.-be. Az első mérkőzésen 22.000 ember előtt verte meg a Vasast a Rákóczi, még a mozdonyok tetejéről is nézték az emberek a meccset. 2003-ban kezdődött a következő korszak, amikor Prukner László vezetőedző és Illés János igazgató úr sikert sikerre halmoztak, s elérték az NB I. hatodik helyét, ami máig a legjobb szereplése a klubnak. A következő pedig a mostani sikerkorszak, amit szeretnék megköszönni Waltner Róbertnek és a játékosoknak. Waltner Róbertre méltán lehet büszke mindegyik futball szerető embert a városban és környékén, hiszen felvitte a csapatot az NB I. A játékosokat arra kérem, hogy egyetlen egy cél legyen a szemük előtt: az, hogy a pályáról mindig úgy jöjjenek le, hogy megtettek mindent a sikerért. A szurkolók ezt érezni fogják, s ez ad majd erőt a jövő nemzedékének, a Bene Akadémia ifjú labdarúgóinak, hogy példaként tekintsenek a játékosokra.

 

– Amikor utánanéztem a Rákóczi történetének az augusztus 15-e kapcsán arra gondoltam, hogy lehettek volna körültekintőbbek az alapítók, mint, hogy egy sportegyesületet Nagyboldogasszony napján, az egyik legjelentősebb egyházi ünnepkor hozzanak létre, de lehet, hogy ez hozta meg az elmúlt 96 év sikereit – kezdte beszédét Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. vezérigazgatója. – Az elmúlt évek arra tanítottak meg minket, hogy három lábon kell állnunk. Az egyik, hogy gazdaságosan kell működnünk. Nap, mint nap azon dolgozunk, hogy kellő hatékonysággal üzemeltessük ezt a céget, hogy jusson az ilyen jellegű ráfordításokra is. A másik két láb, hogy összhangba érjünk a természeti és társadalmi környezetünkkel. Úgy gondoljuk, hogy a hosszútávú létezés egyik nélkül sem megy. Valljuk, hogy a megtermelt haszonból vissza kell juttatunk a társadalom számára. Ezt a tevékenységet 7-8 éve kezdtük el. Előbb Somogy és Zala megye valamelyik korházára, gyermekegészségügyi intézetére fordítottuk. Két éve intergráltuk ezt a tevékenységet a Szabadics a Gyermekekért nevű alapítványba, hogy sokkal formálisabban működhessen. Ez a szerződés valahol átmenet az üzlet és a társadalmi felelősségvállalás között, hiszen ez egy üzleti lehetőség mindkét fél részére. A klub megvalósíthatja az elképzelésit, számunkra pedig lehetőség, hogy a lakosság ne csak az útlezárásokból értesüljön a Szabadics Zrt.-ről.

 

– Szeretnénk megköszönni a támogatást a csapat nevében is, hiszen külön öröm számunkra, hogy egy ilyen nagy cég a klub mellé állt, s támogatja a kaposvári labdarúgást – fogalmazott Hegedűs Dávid, a Kaposvári Rákóczi FC csapatkapitánya. – Remélem, hogy egy sikeres, hosszútávú együttműködést kötöttünk. Ezt a teljesítményünkkel szeretnénk meghálálni. Szombaton szeretnénk meglépni az első fokot, bízom benne, hogy a ZTE ellen elkezdjük gyűjtögetni a bajnoki pontokat.

Szponzori szerződés aláírása
2019. augusztus 22.