Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a ZTE FC II. csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 13. fordulójában, vasárnap 11 órakor a Zalaegerszegi TE második számú csapatának otthonában lépnek pályára labdarúgóink. A zalaegerszegiek kiesebb, de inkább nagyobb megszakításokkal az 1935/1936-os szezon óta szerepeltetnek második csapatot, amely jobbára a megyei bajnokságban volt érdekelt. A harmadosztályban egyszer, a 2007/2008-as évad végén örülhettek aranyéremnek a zalaiak, akik az ezt követő két szezonban az NB II.-ben szerepeltek. 2012-től viszont a 2020/2021-es szezonig nem szerepeltettek második csapatot Zalaegerszegen.

 

Jelen

A ZTE FC második csapata, melyet ebben az évadan is Koller Zoltán irányít a mögöttünk hagyott egy tucatnyi bajnoki során tizenegy pontot gyűjtött, így a tizenhatodik helyről várja a vasárnap délelőttöt. Hazai környezetben eddig csak egy sikert tudnak felmutatni a zalaiak, akik a Mórt verték öt-egyre, illetve emellett még kétszer szereztek egy pontot. Előbb a Zsámbék (0–0), majd a MOL Fehérvár FC II. (2–2) ellen. A ZTE II. formája sem a legjobb, hiszen a legutóbbi három mérkőzését is elveszítette a csapat, ráadásul ezeken a meccseken 13 gólt kaptak, s csak egyet szereztek.

 

Egymás ellen

Csapatunk bajnoki mérkőzésen eddig csak két alkalommal találkozott a zalai kék-fehérekkel. Az előző szezon hazai bajnokiján Babati Benjámin büntetőjével a ZTE II. szerzett vezetést, de Pintér Norbert a hajrában egyenlített, így egy pontot otthon tartott csapatunk. A mérkőzés ide kattintva nézhető vissza. A zalai találkozó már sokkal jobban alakult szempontunkból, bár akkor is a ZTE II. került előnybe, de ezt követően kinyílt az olló. A második félidőben ugyanis bedarálta a hazaiakat együttesünk, s végül Pintér Norbert duplájának, illetve Kondor Kristóf és Bíró Dominik egy-egy góljának köszönhetően magabiztos, négy-egye sikert aratott.