Elszenvedte első vereségét a felkészülési időszakban csapatunk, amely három góllal kapott ki a másodosztályra készülő Kozármisleny ellen.

 

Egy győzelem, majd két döntetlen után először maradt alul a nyári felkészülési sorozatban csapatunk. A mérkőzés eleinte még kiegyenlített volt, majd fokozatosan átvette az irányítást a magasabb osztályban szereplő Kozármisleny. Az első ivószünet után, a harmincadik perc tájékán aztán góllá érett a mezőnyfölényük. Egy végsőkig kijátszott helyzet után a komoly élvonalbeli múlttal rendelkező Bartha László remek labdát kapott, s tulajdonképpen csak annyi dolga maradt, hogy a kapuba továbbítsa azt. A folytatásban is inkább a vendég kozármislenyiek alakítottak ki helyzeteket, ám a legnagyobbakat is elpuskázták. Aztán két perccel az első félidő zárása előtt ismét Bartha Lászlót ugratták ki, aki most sem hibázott.

A folytatásban tovább növelhette volna előnyét a baranyai alakulat, ám a második játékrészre becserélt, korábban csapatunkat is erősítő Hampuk Ádám büntetőjét magabiztosan hárította a próbajátékon lévő Mikler Dániel kapus. A hálóőr neve amúgy ismerősen csenghet: Dániel ugyanis a Mol-Pick Szeged magyar válogatott kapusának, Mikler Rolandnak a testvére. Már-már mindenki elkönyvelte magában a kétgólos vendégsikert, amikor a mérkőzés vége előtt nem sokkal Hampuk Ádám fejelt a hálóba.

 

Horváth Rudolf: – A héten két kőkemény meccset játszottunk, előbb a Dunaújváros, most pedig a Kozármisleny ellen. Az egész mérkőzés alatt nagy nyomás alatt tartott bennünket a Kozármisleny. Mi is szeretnénk majd erre a szintre eljutni. Van még két hét a bajnoki rajtig, szemmel láthatóan frissülnünk kell. Az ilyen minőségű csapatok ellen jönnek ki a hibák, ezeket szeretnénk a hátralévő időben kijavítani.

 

Tóth László: – Kezdünk a végére fordulni, túl vagyunk a felkészülés nehezén, de sok munka vár még ránk. Nem vagyok teljes mértékben elégedett a befejezésekkel, sok hiba csúszott ebbe. Ha reálisan nézzük nagyobb különbség volt a két csapat között. Az előrefele történő védekezésünkben voltak hibák, ezeket igyekszünk kijavítani.

 

Kaposvári Rákóczi FC–HR-Rent Kozármisleny 0–3 (0–2)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 100 néző.

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs (Mikler D., a szünetben) – Borbély Á. (Zólyomi, a szünetben), Kocsis B., Harsányi D., Böndi (Kovács L., a 73. percben) – Ekker (Heil, a szünetben), Zvara (Pintér M., a 63. percben), Horváth B. (Országh B., az 55. percben), Kálmán Sz. (Grabarics, a szünetben) – Bíró D., Pintér N. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

HR-Rent Kozármisleny: Varasdi (Budzsáklia, az 59. percben) – Horváth D. (Guth, a szünetben), Gajág (Füredi, az 59. percben), Turi (Berdó, az 59. percben) – Kosznovszky (Beke P., az 59. percben), Nagy E. (Kirchner, az 59. percben), Kulcsár K. (Bognár D., az 59. percben), Bartha (Szabó D., az 59. percben), Vajda R. (Osei, az 59. percben) – Vogyicska B. (Tóth Z., a szünetben), Puska P. (Hampuk, a szünetben). Vezetőedző: Tóth László.

Gólszerzők: Bartha (a 29. percben és a 43. percben), Hampuk (a 86. percben).