Izgalmas, végletekig kiélezett mérkőzésen szerzett pontot a közel hetven percig emberhátrányban futballozó csapatunk az NB III. Nyugati csoportjának 23. játéknapján az ETO Akadémia ellen.

 

Először lépett pályára saját közönsége előtt csapatunk a tavaszi szezonban. A hazai nyitányra a tabella előkelő, negyedik helyén álló ETO Akadémia együttese érkezett, amely ősszel három-nulla arányban legyőzte csapatunkat. Itt volt tehát az esély a visszavágásra. A mérkőzés előtt az ünnep és a gyász pillanatait is helyet kaptak, ugyanis a kezdő sípszó megelőzően ügyvezetőnk, Gémesi Csaba köszöntötte Pogacsics Krisztiánt, aki századik alkalommal lépett pályára csapatunk színeiben. Ezt követően pedig egyperces néma főhajtással emlékezett meg a közönség Havasi Lajosról, aki 1987–1989 között erősített klubunkat.

A találkozó első negyed órájában próbálta ráerőltetni akaratát csapatunk az ellenfélre, ami sikerült is, de a mezőnyfölényből nem alakult ki nagy helyzet. A másik oldalon viszont igen, hiszen Lacza Alex fejesénél bravúrral kellett védenie Pogacsics Krisztiánnak. A félidő derekán megfogyatkozott csapatunk miután Borbély Ákos utolsó emberként buktatta Szimcso Viktort. Pogacsics Krisztián viszont gondoskodott arról, hogy ez ne párosuljon vendég vezetéssel, hiszen újabb bravúrral tolta ki Szabó Tamás léc alá tartó szabadrúgását. A másik oldalon Kálmán Szilárd is eleresztett egy jó szabadrúgást, melyet Pálfi Donát ütött ki. A kiállítás felpörgette együttesünket, amely még a szünet előtt megszerezte a vezetést. Czuczi Péter kanyarította középre a labdát, ahol Pintér Norbert öt méterről fejelt a hálóba. Az akció közben a győriek kapitánya, Tamás Kornél végig a gyepen feküdt, így a vendégek percekig reklamáltak a játékvezetőnél, akit ez nem hatott meg, így együttesünk előnnyel mehetett szünetre. Igaz ehhez az is kellett, hogy Szimcso Viktor újabb helyzeténél Pogacsics Krisztián jól zárja a szöget.

A fordulást követően átállt három belső védős rendszerre csapatunk, amely így is uralta a meccset. A hetvenedik perctől viszont próbálta kihasználni emberelőnyét az ETO, amely rendre veszélyt tudott kialakítani a kapu előtt. Sőt, Szimcso Viktor révén egy felső kapufával is jelezték a vendégek, hogy nem adták fel. Akárcsak csapatunk, amely Mayer Milán lesgóljával harangozta be ugyanezt. A hajrában az egyenlítés is összejött a vendégek számára, miután Sipőcz Bence beadását Mitring Zsombor belsőzte a bal alsóba. A győriek támadója két perc múlva pedig akár duplázhatott is volna, hiszen öt méterről vehette célba Pogacsics Krisztián kapuját, azonban a rutinos hálóőr újabb nagy védéssel jelentkezett.

Az utolsó percekben mindkét fél eldönthette volna a három pont sorsát, azonban nem esett újabb gól a kifejezetten izgalmas, remek iramú találkozón.

 

Nagy Tamás: – Nem kezdtünk jól, de mégis azt éreztem, hogy bármikor képesek vagyunk komoly helyzetet kialakítani és gólt szerezni, főleg, amíg egyenlő létszámban voltunk. A csapat a kiállítás után próbált nagyon energikusan játszani, nem volt nagy mozgásterünk, azonban bíztunk abban, hogy Bíró Dominik révén ezt megoldjuk. Úgy gondolom, hogy Mayer Milán gólja nagy valószínűséggel szabályos volt, emellett nem kaptunk meg egy tizenegyest kezezésért. Ezek pedig olyan nüanszok, főleg egy létszámhátrányos csapatnál, amik nem segítettek abban, hogy legalább csúszva-mászva nyerjünk, mert jól nem játszottunk. Ennél sokkal jobban futballoztunk az előző két mérkőzésen, s ugyanazt szerettük volna mutatni az első hazai mérkőzésen is. A belső morál viszont vitte előre a csapatot.

 

Király József: – A mérkőzés előtt aláírtam volna az egy pontot, bár így, hogy hetvenöt percig emberhátrányban játszott az ellenfelünk megvoltak a lehetőségeink a győzelemre: rúgtunk kapufát, volt három-négy szépen kidolgozott lehetőségünk. Úgy gondolom, hogy mind a két csapat sokat dolgozott, ezáltal egy jó iramú mérkőzés alakult ki. A fiataljaink megtapasztalhatták, hogy milyen, amikor egy rutinosabb játékossal kell párharcot vívniuk, s milyen, amikor egy rutinos, NB I.-et is megjárt kapusnak kell gólt rúgni.

 

Kaposvári Rákóczi FC–ETO Akadémia 1–1 (1–0)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 130 néző. V.: Hartung (Jakab V., Domonkos).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Borbély Á., Gál, Harsányi, Böndi (Lakatos G., a szünetben) – Mayer M., Kálmán Sz. (Zólyomi, a 85. percben) – Kondor (Országh, a 64. percben), Pintér N., Bíró D. – Ekker (Czuczi, a 26. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

ETO Akadémia: Pálfi – Sipőcz, Vidnyánszky, Denilson, Tamás K. – Tóth R., Szabó T. – Szimcso (Deákovits, a 85. percben), Klausz (Mitring, a 71. percben), Lacza (Hanzli, az 59. percben) – Erdei. Vezetőedző: Király József.

Gólszerzők: Pintér N. (a 34. percben), illetve Mitring (a 78. percben).

Kiállítva: Borbély Á. (a 22. percben).

Sárga lap: Mayer M. (a 40. percben), Kálmán Sz. (a 62. percben), illetve Szabó T. (a 86. percben).