Piros lappal, büntetőkkel tarkított rangadón szerezte meg első győzelmét csapatunk az Érdi VSE otthonában az NB III. Nyugati csoportjának negyedik fordulójában.

 

Az eddig hibátlan Érdi VSE ellen próbálta kiköszörülni az elmúlt hetekben esett csorbát együttesünk. Az első percek eseménytelensége után a tizedikben egy nagyon szép támadás épített fel labdarúgóink, hiszen egy felpassz után Mayer Milán remekül tálalt a beinduló Kálmán Szilárd elé, aki be is tört a tizenhatoson belülre, ahol Gubacsi Zoltán buktatta középpályásunkat. A játékvezető habozás nélkül ítélt büntetőt, melyből Mayer Milán a jobb alsóba helyezte a labdát, Kertész kapus hiába érezte az irányt (0–1). A folytatásban a hazaiak próbáltak nagyobb iramot diktálni, de csapatunk kiválóan védekezett, így az érdiek nem tudtak igazán nagy helyzetet kialakítani a szünetig. Horváth Rudolfnak így nem igazán lett volna oka a változtatásra, azonban egy ártalmatlannak tűnő ütközés után Zvara Dávid kapott a jobb térdéhez és kért azonnal ápolást, amely után már nem tudta folytatni a játékot, ez pedig nem túl jó előjel, hiszen a középpályás nemrég tért vissza keresztszalag-szakadását követően.

A második félidő elején még nagyobb nyomás alá akarta helyezni csapatunkat az Érd, de sok hiba csúszott a játékba mind a két oldalon, így csak egy órányi játék után alakult ki igazán nagy helyzet a kapunk előtt. Ezt ki is használták a hazaiak, hiszen egy lecsorgó labdára Farkas Bálint csapott le a leggyorsabban, és tíz méterről a kapu jobb oldalába gurított (1–1). A válaszra azonban nem kellett sokáig várni, négy perccel később Mayer Milán a jobb oldalról vezette keresztbe a labdát, majd tizenhat méterről laposan lőtt a kapu jobb oldalába (1–2). Így újra nálunk volt az előny. A játék képe emiatt nem sokat változott, azaz az Érd továbbra is küzdött az egyenlítésért, csapatunk pedig Pintér Norbert gyorsaságát kihasználva próbált veszélyes kontrákat vezetni.

A hajrára már teljesen beszorult csapatunk, amely ráadásul emberhátrányba is került a 82. percben. Egy kapu előtti kavarodás után ugyanis Kocsis Barnabásnak mutatta fel a piros lapot a játékvezető, aki még büntetővel is sújtotta együttesünket. A labda mögé Szabó Richárd állt, akinek bal oldalra tartó lövését védte Mikler Dániel, aki ezt követően kezdett főszereplővé válni. Kapusunk ugyanis előbb Németh Gábor jobb felsőbe tartó fejesét tolta szögletre, ami után lábbal mutatott be bravúrt Fülöp Noel újabb fejesénél. Ez pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapatunk a szezonban először győztesen hagyja el a pályát.

 

Horváth Rudolf: – Több olyan meccset is elveszítettünk, amikor úgy éreztem, hogy felénk kéne, hogy billenjen a mérleg. Ezúttal viszont több szituációban is szerencsénk volt. Jókor rúgtuk meg az első gólunkat, majd nagyot hibáztunk az egyenlítő találatnál, ezzel megfordulhatott volna a mérkőzés, viszont újra megszereztük a vezetést és arra törekedtünk, hogy megtartsuk az eredményt. Az Érd jó támadójátékot mutatott a tizenhatosunkig, ahol sok mentésünk volt. A tizenegyesnél, a harmadiknál, amit ebben a szezonban már kaptunk a kapusunk védeni tudott, így elvittük a három pontot az eddig legjobb ellenfél otthonából.

 

Ebedli Zoltán: – Amire készültünk a Kaposvárból a tizedik percben fölül kellett írnunk. Egy játékvezetői döntés után büntetőhöz jutott a Rákóczi, ettől kezdve pedig egészen mást játszottak. Az első félidőben nem tudtuk feltörni a szorosan, zártan és jól védekező ellenfelet. A szünetben több mindent átbeszéltünk, a második félidőbe előre tudtunk lépni a támadójátékban, majd a hatvanadik perctől egy változtatásnak köszönhetően sok helyzetet dolgozunk ki, de ezúttal hiányzott a minőség a támadójátékból. A srácokat viszont nem tudom elmarasztalni, mert sokat tettek a pontszerzéséért, de a motiváltabb vendégcsapat diadalmaskodott.

 

Érdi VSE–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (0–1)

Érd, 250 néző. V.: Újhelyi T. (Skover P., Elek B.).

Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi (Kürti, a 67. percben), Pallagi, Fülöp N., Németh G. – Farkas B., Göblyös, Morvai, Pintér Nikolasz (Gajda, a 67. percben) – Szabó R., Pál Sz. (Molnár D., a 84. percben). Edző: Ebedli Zoltán.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Harsányi D., Gál, Böndi – Ekker, Zvara (Grabarics, a 43. percben), Országh, Kálmán Sz., Borbély Á. (Kocsis B., a 65. percben) – Pintér N., Mayer Milán (Mayer Máté, a 76. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Farkas B. (a 61. percben), illetve Mayer Milán (a 11. és a 65. percben – az elsőt 11-esből).

Kiállítva: Kocsis B. (a 82. percben).

Sárga lap: Gubacsi (a 10. percben), Németh G. (a 73. percben), illetve Ekker (a 40. percben), Grabarics (az 55. percben), Gajda (a 84. percben).