Országjáró körútra indult a héten Erwin Koeman, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, aki egy villámlátogatás erejéig szerda délután Kaposvárt is útba ejtette.

Ritka vendég tett látogatást szerda délután a Kaposvári Rákóczi FC élvonalbeli labdarúgó csapatánál, hiszen a szövetségi kapitányok nem sűrűn érdeklődnek a vidéki „kiscsapatoknál”, ám ezt a hiányosságot némileg pótolandó Erwin Koeman országjáró körútra indult.

A magyar labdarúgó-válogatott holland szövetségi kapitánya Székesfehérváron kezdte a napot, ahol a listavezető Videotonnal ismerkedett, majd Kaposvár felé vette az irányt. A kapitány Szekeres Tamás technikai vezető társaságában érkezett a Kaposvári Rákóczi FC klubházához, ahol Illés Jánossal, a zöld-fehérek ügyvezető elnökével és Prukner László vezetőedzővel beszélgetett.

Az eszmecsere után a következő célállomásként a Cseri úti műfüves pályát célozta meg a holland válogatottal 1988-ban Európa-bajnoki címet szerzett Erwin Koeman, hiszen a szakember kíváncsi volt a Kaposvári Rákóczi FC edzésére is. A tréning előtt azonban a kapitány a villámlátogatáshoz stílszerűen egy villáminterjút is adott.

– Úgy gondolom, hogy igazán remek munka folyik a kaposvári egyesületnél, mert véleményem szerint rendkívül ügyesen gazdálkodnak a Rákóczinál a rendelkezésre álló forrásokból – mondta Erwin Koeman. – Most már van némi összehasonlítási alapon a magyar, illetve a holland klubokat illetően, s mondhatom nagy dolog, hogy a Rákóczinál is évek óta remek eredményeket érnek el.

Sokakhoz hasonlóan Erwin Koemant is „megfogta” az ékszerdobozszerű Rákóczi stadion. – Nagyon szép a stadion, s bár élőben itt még nem láttam meccset, egészen speciális hangulata lehet ennek a pályának, köszönhetően annak, hogy ilyen közel van a lelátó a küzdőtérhez – így Erwin Koeman.

Természetesen a kötelező kérdés sem maradhatott el, azaz, van-e olyan Rákóczi-játékos, akit a kapitány számításba venne a válogatottnál.

– Ezt minden klubnál megkérdezik tőlem – fogalmazott mosolyogva Erwin Koeman. – Én úgy vagyok ezzel a felvetéssel, hogy tudom kire, kikre vagyok kíváncsi, ám ezt a média felé egyelőre nem szeretném kinyilvánítani.

– Engem is meglepetésként ért, hogy a szövetségi kapitány meglátogatja a klubokat – mondta Illés János, a Kaposvári Rákóczi FC ügyvezetője. – Érdeklődött, miként működik az egyesületünk, milyen lehetőségeink, s terveink vannak. Ezen kívül biztosított minket arról, hogy amennyiben lesz olyan labdarúgónk, aki a teljesítményével rászolgál a válogatott behívóra, nem kerül majd hátrányba amiatt, mert vidéki klubban futballozik.

A magunk részéről bízzunk benne, hogy Erwin Koeman, vagy a majdani mindenkori szövetségi kapitány személyesen is át akarja élni a Rákóczi stadion, bajnoki mérkőzéseken tapasztalt, speciális hangulatát…

Temesvári Iván
SONLINE